KBO pelgrims uit de regio op bedevaart in Zegge.
KBO pelgrims uit de regio op bedevaart in Zegge. Foto: Cees Coppens

KBO Kring bedevaart naar Zegge druk bezocht.

Sport en vereniging

ZEGGE - Op 18 mei organiseerde KBO-Zegge voor de KBO Kringen Pannenhoef weer de traditionele bedevaart naar Mariaoort Zegge.

Enkele jaren was dat wegens corona niet mogelijk geweest. Vele KBO pelgrims uit de regio hadden met de fiets de tocht naar Zegge gemaakt. Bij de kerk zorgden verkeersregelaars Jan en Els Vergouwen ervoor dat eenieder veilig kon oversteken en Jan Wetzer waakte tijdens de dienst en het koffiedrinken over de fietsen. Zo staat er bij de kerk een heel kapitaaltje aan voornamelijk elektrisch materieel.

De kerk was met zo’n 250 KBO’ers goed gevuld. Stien Mol begon voor de dienst met het bidden van het Rozenhoedje. Wegens afwezigheid van Kringvoorzitter Cees van Oorschot deed de   penningmeester van KBO-Zegge, Wil Haadsma  het openingswoord. Daarna kon de Eucharistieviering beginnen. Pastoor Hans van Geel en Diaken Jan van Steenoven waren de voorgangers. Het Gemengd Zangkoor van Zegge o.l.v. Marco Buijs begeleide met de vele mooie Marialiederen de dienst.
Na de dienst waren de pelgrims welkom in buurthuis “de Nieuwenbergh” voor een bakje koffie of thee. Velen maakten van die gelegenheid gebruik om de naam van “buurthuis” alle eer aan te doen. Het team van beheerder Alexander deed daarbij goed zijn best om de dorstige kelen te smeren.
Daarna gingen velen nog het “Kapelleke van de Zeg“ bezoeken om te bidden bij Maria of een kaarsje aan te steken. Alles bij elkaar was het weer positief om zo met z’n allen te bidden, zingen en bij te kletsen.