Pupillen AVR'90 eveneens actief bij wedstrijd

RUCPHEN - Terwijl het meisjesteam haar 2e competitiewedstrijd bij DJA had, namen Jesse, Julian en Ties op 14 mei deel aan de Atletic Champs-wedstrijd bij Thor.


Deze wedstrijd stond open voor de regio-12 verenigingen, te weten AVO’83 (Oudenbosch), AVS’90 (Standdaarbuiten), AVR’90, Diomedon (Steenbergen), DJA (Zundert), Groene Ster (Zevenbergen), Spado (Bergen op Zoom) en Thor (Roosendaal). Bij de Athletic Champs wedstrijden rouleren de deelnemers in teams met leeftijdgenootjes over de verschillende onderdelen. Deze keer was Jesse ingedeeld bij het team van Diomedon en Julian en Ties vormden samen met de atleetjes van AVO’83 een team. Op deze manier leren zij steeds meer leeftijdsgenootjes van andere verenigingen kennen. Trainer Aaron was aanwezig om Ties, Julian en Jesse te begeleiden. Natuurlijk was er ook support van de ouders. De onderdelen die aan bod kwamen voor Ties en Julian (B-pupillen) waren sprint, horden, meters maken, slingeren, vortexwerpen en hurk hoogspringen. Jesse (A-pupil) mocht meters maken, hordenlopen, kogelstoten, vortexwerpen, hoogspringen en polsstokverspringen. Bij de pupillen staan nog geen 'echte horden' op de baan, net zoals zij niet met een echte polsstok springen een ook niet met een kogel slingeren. Alle onderdelen bij Athletic Champs staan wel in het teken van de voorbereiding op de echte atletiekonderdelen. Jesse verbeterde bij maar liefst 4 van de 6 onderdelen zijn prestaties van vorige keer. Zijn beste prestatie behaalde hij net als vorige keer bij het polsstokverspringen. Julian verbeterde ook bij 3 onderdelen zijn prestaties. De meeste punten behaalde hij deze keer met vortexwerpen (6 meter verder dan vorige keer). Voor Ties was dit zijn eerste wedstrijd. Hij behaalde de meeste punten bij het onderdeel slingeren. 


Jeugdtrainingen

Binnenkort zijn er weer vriendjes/vriendinnetjestrainingen bij AVR. De jeugdleden mogen dan een vriendje of vriendinnetje mee naar de training brengen. Ook kinderen die geen vriendje/vriendinnetje bij AVR kennen zijn welkom op woensdagavond om 18.30 uur op de atletiekbaan aan de Baanvelden.[n]