Blije gezichten bij de uitreiking van de Medaille van Verdiensten.
Blije gezichten bij de uitreiking van de Medaille van Verdiensten. FOTO GEMEENTE RUCPHEN

Medaille van Verdiensten voor restaurant O&O

SINT WILLEBRORD - Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en wethouder Laura Matthijssen hebben afgelopen week de Medaille van Verdiensten uitgereikt aan restaurant O&O in Sint Willebrord.


DOOR ADDO SPRANGERS


“We zijn ontzettend trots op deze ondernemers die Sint Willebrord en daarmee de gemeente Rucphen culinair op de nationale en internationale kaart hebben gezet,” zo meldt de Gemeente Rucphen. 

“Met de toekenning van deze bijzondere erepenning tonen we onze waardering voor initiatieven die de kenbaarheid en de leefbaarheid van de gemeente bevorderen. De familie Tsang draagt daar met hun prestigieuze restaurant zeker aan bij. Vele gasten uit Nederland en het buitenland weten de weg naar deze bijzondere culinaire locatie met Aziatische keuken te vinden.”

Michelinster

Vorige week maandag werd tijdens de uitreiking van de Michelinsterren aan Nederlandse restaurants in het DeLaMar Theater in Amsterdam bekend gemaakt dat het Aziatische restaurant O&O haar Michelinster mag behouden. In 2019 werd het Willebrordse restaurant voor het eerst bekroond met een Michelinster, welke in 2020 en 2021 opnieuw is toegekend.

In mei van dit jaar is O&O in de Restaurants Awards genomineerd in de categorie ‘Beste Aziatisch Restaurant van Nederland’. 

Naast bijzondere vermeldingen in de nationale culinaire periodieken, zoals de Lekker 500, wordt het restaurant ook in internationale gidsen als de Michelingids en de Gault&Millau als bijzonder aangeprezen. Eerder dit jaar won het restaurant ook de wedstrijd Snackmasters. [n]