Een blije Jet van de Broek na de Van Goghloop.
Een blije Jet van de Broek na de Van Goghloop. FOTO AVR'90

Jongste AVR'90 lid in van Goghloop

RUCPHEN - Als homage aan de beroemde schilder Vincent van Gogh, is in Zundert op iedere eerste zaterdag in juni de Vincent van Goghloop. Dit keer hield het jongste lid van AVR’90, Jet van de Broek uit Sprundel, als enige de eer van AVR’90 hoog.


Een week eerder liep de zesjarige Jet haar eerste wedstrijd en eindigde als tweede in de categorie meisjes van 5 tot 9 jaar bij loop over 700 meter tijdens het Rondje Sprundel. Dat Jet het leuk vond blijkt uit het feit dat ze een week later in Zundert aan de start van de Vincent van Goghloop stond. 

Eerst was er een gezamenlijke warming-up en om kwart over 5 startte Jet voor een rondje van 500 meter in de Molenstraat. Om te voorkomen dat de kids te hard van start gingen liepen er enkele begeleiders mee. 

Dat resulteerde erin dat alle kinderen bij elkaar bleven lopen. Bovendien was het parcours smal, waardoor Jet niet haar eigen tempo kon lopen. Maar ze zette nog wel een eindsprint in en kreeg gelijk bij de finish een keycord met nummer 3.

Alle deelnemertjes kregen na de finish drinken en een bakje aardbeien (alvast voor de aardbeienfeesten in Zundert) en werden verwend met een cadeaubon voor een ijsje, een t-shirt, een kortingsbon voor Speelboerderij Scherpenberg en een bidon. 

In de loterij won Jet bovendien nog een vrijkaartje voor Speelboerderij Scherpenberg en op het podium  mocht ze een beker voor de derde plaats in ontvangst nemen. 

17 juni neemt Jet van de Broek, samen met enkele andere AVR-pupillen, voor het eerst deel aan een atletiekwedstrijd bij DJA.


Roparun 

Toen Jet in Zundert liep waren de seniorleden Steffy Lazeroms, Gerard Polak en Robert Peeters al in de stromende regen gestart met het team Sprundel #102 in de Roparun 2022. 

In verband met covid-19 was de start van de Roparun dit jaar niet in Parijs maar op de vliegbasis Twente, van waaruit twee routes naar de finish in Rotterdam leidde. 

Natuurlijk had de SV Sprundel ervoor gezorgd dat de route van de Roparun dit jaar Sprundel aandeed. De gehele Sint Janstraat was feestelijk verlicht en de deelnemers van team 102 werden ter hoogte van café de Coop maandagochtend rond 1 uur als ware helden onthaald. 

Het was weer een hele belevenis die bovendien geld opbracht voor het goede doel “leven aan dagen toevoegen, waar geen dagen meer aan het leven toegevoegd kunnen worden”. Maandagavond om 7 uur werd het team warm onthaald op de thuisbasis van SV Sprundel.  


Lelieloop

Op tweede Pinksterdag stonden Mitchel van den Oudenaarden en Frank Sjaardema aan de start van de Lelieloop in Etten-Leur.

Snelste vrouw in de Lelieloop was Yvonne Boot die het rondje in Leur 4 keer liep in 46:34. 

Frank Sjaardema koos na  5 km-wedstrijden ook voor de afstand van 10 km en finishte in 43:32. Mitchel van den Oudenaarden was de op 1 na snelste man in Etten-Leur en liep 5 km in 17:32.[n]