muzikale ontmoeting KNA en NEO
muzikale ontmoeting KNA en NEO Foto: NEO

Muzikale ontmoeting tussen NEO en KNA Schijf

Sport en vereniging

RUCPHEN - Sinds het concert met Gerard van Maasakkers (eind maart) was het enige tijd rustig voor wat betreft NEO. De komende periode staan er echter diverse activiteiten met of namens onze vereniging gepland. 

Dat begon afgelopen zondag 12 juni al met de informele ‘muzikale ontmoeting’ met onze vrienden van KNA uit Schijf. Er waren die dag meerdere activiteiten gepland in Agora. Het was bovendien een bijzonder zonnige dag, maar desondanks waren er toch heel wat mensen die de moeite hadden genomen om te komen luisteren. Het publiek kon achtereenvolgens genieten van fanfare KNA uit Schijf, onder leiding van Stef Verpraet. Zij gaven deze ochtend alvast een voorproefje van de ‘Foute Party’ die op vrijdag 8 juli in Schijf (tent kermisterrein) georganiseerd gaat worden. Na een korte pauze vervolgde harmonie NEO, onder leiding van Rob Sloekers, het duo-concert. Hun programma was actueel. 

We kijken terug op een geslaagde en gezellige ochtend; zeker voor herhaling vatbaar. 

Kermis

Vanwege de beperkende maatregelen ten gevolge van Corona was er in 2020 geen kermis en een kleine variant in september 2021. Dit jaar kunnen we de kermis eindelijk weer organiseren in het ons vertrouwde ‘Vaderdag-weekend’, van vrijdag 17 t/m maandag 20 juni. De exploitanten beginnen woensdagavond 15 juni met het opbouwen van de attracties. Deze worden grotendeels opgesteld op de Markt, maar ook een deel van de Raadhuisstraat en het Raadhuisplein. 

Braderie

Op zondag 19 juni wordt door de OVR tevens de braderie georganiseerd, zodat de ‘Rucphense Feesten’ de straten van Rucphen weer zullen vullen. NEO nodigt u van harte uit voor een bezoekje aan de kermis en de NEO-kraam tijdens de braderie. 

Buitenconcerten

Later dit voorjaar staan (bij goed weer) nog enkele buitenconcerten gepland, namelijk op donderdag 7 juli op de Markt nabij Agora en donderdag 14 juli bij Kerkakkers. Op donderdag 7 juli zal ook het maken van een nieuwe verenigingsfoto op het programma. Verder gaan het jeugdorkest en slagwerkgroep van NEO op zondag 17 juli ‘toeren’ langs enkele terrassen in de nabij omgeving. Meer info volgt later.