Glorieuze teamfoto na een succesvolle deelname aan het NK
Glorieuze teamfoto na een succesvolle deelname aan het NK Foto: Vera Buijs

Succes voor Martinussschool op NK Schoolhandbal

Sport en vereniging

RUCPHEN - Op zaterdag 11 juni mocht het team van de St Martinusschool zich melden voor het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal in Arnhem. Na winst op het gemeentetoernooi en de 1e plaats bij de regiofinale mocht dit gemengde team zich bewijzen op het NK.

Dit team had zich al goed voorbereid met verschillende trainingen bij handbalvereniging Orion. Met een mix van handballers en enkele niet-handballers (maar zeker wel fanatieke sporters), bezielende coaches en een fanatieke groep supporters met spandoek reden ze zaterdagochtend vroeg naar Arnhem waar zij in een geweldig sportcomplex (met 4 binnenvelden!) naast ruim 250 andere deelnemers mochten strijden om de titel.

Na een succesvolle poulefase, werd het lastiger in de kruisfinaleronde waarna dit team de dag mocht afsluiten met een wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Na een moeizame start van deze beslissende wedstrijd kwam de St Martinusschool uiteindelijk goed los van de tegenstander en behaalden zij een 3e op dit landelijk toernooi.

Aankomend najaar organiseert handbalvereniging Orion wederom een schoolhandbaltoernooi voor alle groepen 6 t/m 8 dus hopelijk dat er volgend jaar weer een afgevaardigde van onze gemeente kan deelnemen.