Maartje, Yvette, Evy en Myrthe met hun mascotte
Maartje, Yvette, Evy en Myrthe met hun mascotte Foto: AVR'90

Laatste competitiewedstrijd 2022 voor AVR’90 jeugd

Sport en vereniging

RUCPHEN - Zaterdag 11 juni namen Myrthe, Maartje, Evy, Yvette en Eline deel aan de derde en laatste competitiewedstrijd van 2022 bij AV Spiridon in Rijen. Ondanks het feit dat Veerle deze keer ontbrak lukte het de trainers toch om nagenoeg alle onderdelen te bezetten.

De dag begon met de vlaggenparade, waarbij alle deelnemende ploegen voorgesteld worden. Omdat het al 17 jaar geleden was dat AVR’90 met een jeugdteam deelnam aan de competitie en de meisjes met hun mascotte niet opvielen in het geheel, werden ze door de speaker over het hoofd gezien. Yvette beet het spits af met verspringen dat zij moest onderbreken om mee te lopen in het estafetteteam met Maartje, Myrthe en Evy. Het estafettestokje kwam wederom probleemloos over de finish. Vervolgens kwam Maartje in actie bij speerwerpen. 800 meter wordt door trainer Wilco aangeprezen als 2 sprintjes van 400 meter (zelf hoeft hij ze niet te lopen!), maar als je op dezelfde manier start als bij de 400 meter dan ga je halverwege compleet stuk. Evy verbeterde in de eerste serie haar PR met bijna 14 seconden in 3:07:17. Later kwam zij nog in actie bij het onderdeel verspringen. Yvette (3:05:78) had de pech dat er in de 2e serie geen deelnemers met ongeveer haar snelheid liepen en kon haar PR net niet evenaren. Maartje had het relatief onbekende onderdeel 300 meter horden “cadeau” gekregen van de trainers en slechts 1 keer op dit onderdeel getraind. Toch lukte het haar om alle hordes te nemen, maar de laatste 100 meters waren wel zwaar. Haar tijd van 1:03:90 was goed voor 235 punten. Als oudste van het team sprokkelde Eline zowel bij het hoogspringen (1.40 meter), en met PR’s bij kogelstoten (8:84 meter) en de 80 meter sprint ( 11:51 sec) veel puntjes bij elkaar. Vanwege haar leeftijd kan Eline volgend jaar niet meer deelnemen in een team met C/D-junioren. Myrthe stootte de voor haar zware kogel weer 13 cm verder dan vorige keer en verbeterde haar PR bij de 80 meter sprint met meer dan een seconde! Net als vorige keer eindigde het team als 7e in de poule.  Landelijk behaalde het team een 117e (van de 173) plaats; een prestatie waar de trainers trots op zijn!

De deelnemers aan de Pagnevaartloop op woensdagavond 8 juni werden kort na de start getrakteerd op een fikse regenbui. Zowel Toon Heeren (35:43) als Chrisje Schrauwen (43:46) claimden in hun leeftijdscategorie de hoogste trede van het podium en haalden weer 100 punten voor het circuit binnen.

Zaterdag 11 juni was de enige 5 km wedstrijd die meetelt voor het West-Brabants Loopcircuit. Je zou daarom extra veel deelnemers verwachten die op een gemakkelijke manier punten konden behalen voor het circuit, maar het tegendeel was waar: Slechts 55 lopers verschenen aan de start van de 5 km. Onder hen Mark van den Brand, Matthijs Roks, Toon Heeren en Chrisje Schrauwen.  Als master 55+ wist Toon met een tijd van 17:02 beslag te leggen op een 5e plaats overal en scoorde weer 100 punten voor het circuit. Omdat Okbazgi Kidane zich ingeschreven had bij de senioren was er voor Matthijs Roks (die zijn PR aanscherpte tot 17:07), een 2e in plaats van 3e plaats bij de masters 35+. Dit was ook de reden waarom Mark van den Brand (die zijn PR met 15 seconden verbeterde in 18:03) ontbrak op de derde plek op het podium bij de masters 35+. Chrisje Schrauwen (21:13) mocht ook weer de hoogste trede van het podium beklimmen. Voor het circuit is Chrisje al bonuspunten aan het verzamelen en kan de overwinning bij de M65+ hem niet meer ontgaan.