Kerkelijke vieringen in de gemeente Rucphen

PAROCHIE SINT FRANCISCUS REGIO RUCPHEN
Voor informatie, actueel nieuws en contactgegevens (ook van de 5 parochiekernen) zie: www.sintfranciscusparochie.nl. Voor zeer dringende zaken: 06-20515729.

Parochiekern H. Martinus Rucphen

Zaterdag 25 juni, geen viering in onze parochiekerk. Het secretariaat van onze parochiekern is geopend op dinsdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur. Telefonisch zijn wij bereikbaar op nummer: 0165-341246. Ziekenbezoek: Indien u opgenomen bent geweest in het ziekenhuis of bij ziekte thuis en u er prijs op stelt een bezoekje te ontvangen, neemt u dan contact op met Anny van Rooij tel. 34 23 31 of met Anja Hoendervangers. Tel. 34 80 90.

Parochiekern H. Martinus Schijf
Het secretariaat is op maandagochtend van 10-11.30 uur alleen geopend in de ONEVEN weken. Contactpersoon secretariaat Lia van Overveld-Vermunt, telefoon 0165 786730. U kunt het antwoordapparaat inspreken. Voor het doorgeven van overlijden en aanvragen van ziekenzalving kunt u de dienstdoende pastor bellen op 06 - 20 51 57 29.
Zaterdag 25 juni: Eerste Heilige Communie Viering in Schijf. 13.00 uur; Eucharistieviering. Voorganger Pastoor Hans van Geel, m.m.v. Kinderkoor Fasollasi, kosters/acolieten Ria Konings en Lia van Overveld. Lector: kinderen.
Intenties: Marcel Goorden, opa van Nikkie en Maud Goorden; Henk Castelijn, opa van Siep en Riv Castelijn; Piet Martens e.v. Diny van Gink en opa van Jasmijn Martens; Christ van Nijnatten, opa van Eva van Nijnatten; Jacqueline van Overveld e.v. Ad Matthijssen en oma van Suus Termohlen; Frans Termohlen e.v. Bep Feskens en opa van Suus Termohlen.
Zaterdag 25 juni: De viering van 19.00 uur vervalt. Iedereen is van harte welkom in de Eerste Heilige Communie viering om 13.00 uur.
Zondag 26 juni :13e Zondag door het Jaar. Om 9.30 uur; Parochiële Eucharistieviering in Sint Willebrord; Om 11.00 uur; Eucharistieviering in Zundert.

Parochiekern H. Joannes de Doper Sprundel

25 juni om 11.00 uur is er een feestelijke Eucharistieviering in de St. Janskapel. Ter gelegenheid van: De geboorte van Johannes de Doper (de patroonheilige van onze parochie). Herdenking eerste steenlegging kerkgebouw 100 jaar geleden. 70 jaar bestaan van de K.B.O. Sprundel. Voorgangers in de viering zijn: Pater Kees Jongeneelen en pastor Ria van Oorschot. Medewerking wordt verleend door: Gilde St. Jan Baptist; Muziekvereniging DHV/VHV; ouderenkoor Levensvreugd.
Intenties: Overleden ouders Ros- van Oorschot en zoon Toon; Overleden ouders Vergouwen- van de Mast; Jan Broos vanwege jaargetijde; Overleden ouders Debakker- Roks vanwege jaargetijde moeder; Adrie Oomen- Lanen vanwege geboortedag; Thé Oomen; Rinus van de Korput vanwege jaargetijde; Overleden ouders Leenaarts- van Overveld; Cees en Anneke de Bruijn-van Dravik; Jan Hendrikx en Anna Hendrikx- van Ginneken; To en Piet Ros- Vermunt vanwege eerste jaargetijde To; Toon en Naantje Verschuren- van Dijk; Sjef Goetstouwers; echtgenoot van Naan Goetstouwers- Heijnen; Frans Smal; Harrie Vergouwen; Janus de Regt en zoon Jan; Overleden ouders van Rijsbergen- Rokx, Rien Stroop en Toby en Kees Rijpers en Geert van Rijsbergen, vanwege geboortedag moeder.

In de viering zal een plaquette worden gezegend als herinnering dat het huidige kerkgebouw 100 jaar in gebruik is. Na de viering zal deze plaquette in de kapel van Smarten worden geplaatst. Aan het einde van deze viering zullen de eerste exemplaren van het puzzelboek “Honderd jaar kerkgebouw” worden uitgereikt. Let op: De viering van 17.00 uur komt hierbij te vervallen.

Overleden: Op 19 juni is op 86- jarige leeftijd overleden Rien Boomaerts, echtgenoot van Jo Huijbregts. Vrijdag 24 juni  om 11.00 uur vindt de plechtige afscheidsviering plaats in onze kapel, waarna crematie. Dat hij moge rusten in vrede.

Parochiekern H. Willibrordus St. Willebrord

Zondag 26 juni 09:30 uur Eucharistieviering. Celebrant: Pastoor Hans van Geel. Lector: Johan Reniers. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: De overleden pastores van de parochie

Donderdag 30 juni 09:00 uur. Eucharistieviering. Celebrant: Pastor Piet Swinne

Doop: Zondag 26 juni worden Estrella van der Ham en Zoë Doomen gedoopt. We verwelkomen hen in onze geloofsgemeenschap.

Huwelijken: Op vrijdag 1 juli is het kerkelijk huwelijk van Romario Brassem en Joëlla van der Made. Op zaterdag 16 juli 2022 is het kerkelijk huwelijk van Milad Berwi en Rosalie de Bruijn.

Tweede collecte op 3 juli: In de dienst van 3 juli is de tweede collecte bedoeld voor Caritas.

Aankondiging nieuwe pastoraal werker: M.i.v. 1 juli a.s., zal Embregt Wever als pastoraal werker, het team van onze parochie en die van Christus Koning, komen versterken. Embregt is 60 jaar oud. Hij woont nu nog in Den Bosch maar hij zal op korte termijn verhuizen naar deze regio. Hij heeft o.a. pastoraal werk verricht in het bisdom Haarlem-Amsterdam. Sinds 2008 vervulde hij verschillende pastorale functies in het bisdom Den Bosch. Embregt krijgt een aanstelling voor 32 uur per week en gaat participeren in de algemene pastorale taken. Hij zal daarbij bijzondere aandacht geven aan de catechese voor jonge gezinnen en volwassenen. Op zondag 17 juli wordt Embregt Wever als pastoraal werker van onze parochies gepresenteerd. Dit gebeurt tijdens de eucharistieviering in de H. Willibrorduskerk in St Willebrord om 9.30 uur. Aansluitend is er gelegenheid om met de nieuwe pastoraal werker kennis te maken. Wij zijn blij dat het pastoraal team met de komst van Embregt Wever wordt aangevuld. We realiseren ons dat de afgelopen periode voor het team heel zwaar is geweest. We zijn u dankbaar voor alle begrip en ondersteuning die we van u mochten ondervinden en we hopen dat u, ook met uw gebed, blijft meebouwen aan onze parochie.

Bedevaart Kevelaer: Op woensdag 17 augustus is er een Bedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer. U kunt zich opgeven vóór 24 juli bij Janny Siemons-de Rooy 06-51762583.

Parochiekern H. Maria Boodschap Zegge

Woord en Communieviering dinsdag 28 juni 19.00u. Voorganger Diaken J van Steenoven. Locatie Kapel. In deze dienst wordt speciaal gebed gevraagd voor allen die in zieken verzorg of verpleeghuizen verblijven.

Prot. Gem. Zundert van Goghkerkje: Vincent van Goghplein 1, Zundert; www.pk-zundert.nlPredikant: Dhr. Ds. A.P. Vlieger. Zondag 26 juni is mevr. A. v.d. Ploeg-Blokland onze voorganger, de organist is dhr. P. van Nes.  Voor de kinderen is er kindernevendienst. Aanvang dienst 10.00 uur.  U kunt de website raadplegen, www.pk-zundert.nl en luisteren en live meekijken via  www.kerkomroep.nl In verband met culturele activiteiten op het Van Goghplein is de kerk ’s middags open voor bezichtiging, welkom!

Protestantse Gemeente de Baai: Lukaserf 2, Etten-Leur, 076-5013794, www.protestantsettenleur.nl Zondag 26 juni 2022 de heer Maarten Blom te Bodegraven.

Protestantse Gemeente Oudenbosch c.a.: Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Tel. 312453, www.pkn-oudenbosch.nlProt. Gem. te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nlVieringen zondag 26 juni: 09.00u in Oudenbosch (ook live of later via website) en 10.30u in Oud-Gastel. Voorganger mw. G.C. de Jong. Nevendienst voor kinderen (4-12 jr.). [n]