Vrijwilligers in het zonnetje tijdens Petrus en Paulus

RUCPHEN - Traditiegetrouw organiseert de Sint Franciscusparochie rond het feest van H. Petrus en H. Paulus (op 29 juni) een ontmoetingsavond voor alle vrijwilligers uit de vijf kernen van de parochie. Dit vindt steeds op vrijdagavond plaats, zodat alle vrijwilligers ook de kans hebben erbij aanwezig te zijn. Dit jaar is dat dus op 1 juli en is de H. Martinus  Rucphen aan de beurt om het te organiseren. 


Gestart wordt met een H. Eucharistieviering, voorgegaan door pastoor Hans van Geel. Een gelegenheidskoor met zangers uit alle dorpen luistert de viering op. Een genot voor de zangers én voor de bezoekers, want al zo lang mochten we maar met een paar koorleden zingen en nu kan het en mag het! 

Na de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Doordat een aantal vrijwilligers wat lekkers bakken is er iets lekkers bij de koffie en thee.


Steeds meer vrijwilligers nodig

Het zal u misschien niet verbazen dat er nog steeds vrijwilligers nodig zijn om onze kerkgemeenschapen te laten draaien. Misschien heeft u nog wat uurtjes over! 

Het 'vrijwilliger-zijn' bij de parochie geeft een verbinding met mede-vrijwilligers, een saamhorigheid en er 'samen de schouders onder zetten'. 

Misschien kunt u ook mooi zingen: kom bij het koor! Misschien bent u niet zo toonvast of ritmegevoel, maar heeft u wel een heldere stem: word lector/lectrice! Misschien heeft u wel twee rechterhanden: kom klussen, kom de tuin/ het kerkhof onderhouden! Of misschien vindt u het fijn om mensen te ontvangen of er voor te zorgen dat alles er 'spic en span' uitziet: meld u aan als gastvrouw/gastheer of om zo nu en dan de kerk eens te poetsen! Bent u handig met bloemen: we zoeken nog bloemschiksters! 

Kom bij die 'familie' van vrijwilligers! Het is écht de moeite waard en dan bent u er de volgende Petrus- en Paulusviering natuurlijk ook bij! 


'Kom bij de 

'familie' van 

vrijwilligers'


Informatie

Heeft u vragen hierover, meldt u dan bij het secretariaat van uw eigen parochiekern! Op onze website (www.sintfranciscusparochie.nl) treft u alle openingstijden en contactgegevens aan! We zien naar u uit![n]