Kampioenen Elena van der Veeken, Delano Heeren, Finn Bastiaanssen.
Kampioenen Elena van der Veeken, Delano Heeren, Finn Bastiaanssen. FOTO WWV

Drie Nederlands kampioenen Willebrord Wil Vooruit!

SINT WILLEBRORD - Zaterdag 11 juni stond het Nederlands kampioenschap Wielrennen voor de jeugd op het programma in Nijverdal! Willebrord Wil Vooruit had een groot aantal deelnemers aan deze wedstrijd, weken van voorbereiding moesten dit festijn tot een groot succes maken. En dat werd het!

Met 4 podium plaatsen, 2 4e plaatsen en 2 top 10 noteringen was Willebrord heel goed vertegenwoordigd in deze wedstrijden! De organisatie had er voor de jeugd een echte profronde van gemaakt met alles wat daarbij komt kijken, het werd voor iedereen een fantastische dag vol ervaringen.

De jongste deelnemers mochten in de ochtend strijden voor hun plaats. Onze jongste deelnemer Fer van den Broek reed gelijk podium! Een fantastische bronzen medaille voor hem.

Categorie 6 jongens stond de favoriet aan de start. Delano Heeren heeft al meerdere keren laten zien dat hij weet hoe hij een kampioenschap moet rijden! Ook dit keer werd er van alles geprobeerd om hem te breken maar in de laatste rechte lijn plaatste Delano een acceleratie waar niemand antwoord op had! Het eerste Rood Wit en Blauw was binnen!

Bij de dames van categorie 6 hadden we ook een favoriet aan de start maar het is des te moeilijker je zelf op te volgen als kampioen. Elena van der Veeken wist het dit keer ook weer te doen, er staat geen maat op haar als het gaat om kampioenstruien! Wederom een Nederlandse trui.

De grootste groep was cat. 7  met een totaal van 91  deelnemers was het een grote groep die klaar waren voor de strijd. Finn Bastiaanssen won met een een sterke sprint in de laatste bocht naar de Nederlandse Trui!
Dit betekende 3 keer de dubbel voor WWV!!
Het waren namelijk dezelfde 3 die in januari ook al de sterkste bleken tijdens het NK Veldrijden!!
Een ongelofelijke prestatie wat onze vereniging heeft klaar gespeeld op deze dag.
We wensen iedereen proficiat met hun notering op het Nederlands Kampioenschap wielrennen 2022.[n]