Burgemeester Van der Meer Mohr komt het jubilerende bruidspaar persoonlijk feliciteren.
Burgemeester Van der Meer Mohr komt het jubilerende bruidspaar persoonlijk feliciteren. Foto: Corine Roks

Rinus en Nellie Suijkerbuijk-Van der Smissen zestig jaar getrouwd: ‘We helpen elkaar daar waar nodig is’

Door: Corine Roks Algemeen

SINT WILLEBRORD - Blij verrast waren de heer en mevrouw Suijkerbuijk met het enorme boeket waarmee de bloemist al heel vroeg in de ochtend van 16 juni op de stoep stond. Een geschenk van de kinderen ter ere van hun zestigste trouwdag. In de middag is het tijd voor taart, die op deze mooie zomerdag in de tuin wordt genut.

Dat doen ze samen met hun gezin en burgemeester Marjolein van der Meer Mohr, de tuin is het decor met een kleurrijk palet aan bloemen. “De tuin en de vijver, dat is mijn lust en mijn leven,” steekt Rinus Suijkerbuijk (83) van wal. “De bloemen worden elke dag nagekeken door Nellie, zij haalt er de oude knopjes uit. De bemesting neem ik voor rekening, elke week een scheutje voeding.”

Bioscoop

In de bioscoop op Sint Willebrord kruist hun levenspad. “Een vriendin vroeg aan Rinus of hij mijn jasje wilde ophangen. Hij stemde in mits ik naast hem kwam zitten,” lacht mevrouw Suijkerbuijk-Van der Smissen (81). De vlam sloeg over en zes jaar later stonden ze voor het altaar. “Nellie woonde op de Ettense Hoek, zo werd dat vroeger genoemd. Daar hebben we het eerste jaar ingewoond, vervolgens twee jaar bij mijn zus waar onze oudste zoon Marius werd geboren. Inmiddels waren we bezig met onze bouw aan de Kaaistraat, op een perceel van mijn ouders,” geeft Rinus in het kort de beginjaren weer. In het huis dat zij bouwden op de Kaai pronkt nu het prachtige boeket. “We wonen hier al 57 jaar,” vult mijnheer aan.

Bouw

Op dit adres wordt hun tweede zoon geboren; Christian. Terwijl Nellie de verzorging van de kinderen op zich nam, zorgde pa voor brood op de plank. “Als metselaar. Samen met drie broers, mijn zwager en een opperman pendelden we door Nederland om te werken in de bouw. Ik zeg altijd gekscherend: ‘We hebben heel Oude-Tonge opgemetseld’. Eenmaal thuis was het snel eten en weer snel weg voor een klus.” Een pa de zo handig is in de bouw kwam goed van pas voor de kinderen, voor wie hij verschillende woningen heeft gebouwd en verbouwd. Nellie zorgde niet allen voor de jongens, ook haar ouders konden rekenen op haar verzorging.

Kleinzoon

Kleinzoon Bryan komt graag bij zijn grootouders. “Vroeger kwam hij vaak logeren. Samen met Rinus ging hij vliegtuigjes kijken bij Seppe en treinen spotten.” Later stond opa altijd langs de lijn bij RKVV Roosendaal. “Bryan zit nu voor zijn studie in Schotland en stuurde al vroeg een whatsappje om ons te feliciteren. Binnenkort gaan we met de hele familie uit eten bij het restaurant naast het vliegveld,” geeft mevrouw lachend aan. Vakanties viert Nellie met haar vriendlinnen: “Rinus houdt niet van reizen. Regelmatig maak ik een uitstapje met KBO Sint Willebrord, echt gezellig!”

Wandeling

Nog elke dag stapt Rinus op de pedalen. “En als het regent verruil ik de fiets voor een stevige wandeling.” Stofzuigen en koken doet hij ook. “Rijstentaart, dat is mijn specialiteit, en babi pangang waarvoor de familie graag aanschuift.” Nellie doet het vanwege haar gezondheid wat rustiger aan, maar samen lezen ze elke morgen de krant. “Die delen we dan in tweeën, we hebben het goed samen en helpen elkaar daar waar nodig is,” besluiten ze.