Kerkelijke vieringen in de gemeente Rucphen

PAROCHIE SINT FRANCISCUS REGIO RUCPHEN
Voor informatie, actueel nieuws en contactgegevens (ook van de 5 parochiekernen) zie: www.sintfranciscusparochie.nl. Voor zeer dringende zaken: 06-20515729. 

Parochiekern H. Martinus Rucphen

Vrijdag 1 juli, 19:00 uur, HH. Petrus en Paulusviering, voorganger: pastoor Hans van Geel. Intenties: overleden familie van Zitteren en Mej. Heijmans; Jan Dictus e.v. Marie Broos vanwege verjaardag; alle zieken van de parochiekern, namens de Ziekenactie; jgt. Maik van Oosterhout. Deze regionale viering is bestemd voor alle parochianen en vrijwilligers van de Sint Franciscusparochie en staat in het teken van het afsluiten van het werkjaar. De gezangen worden verzorgd door het koor van de Sint Martinuskerk Rucphen, versterkt met koorleden van de andere parochiekernen. Na afloop van de viering is iedereen van harte welkom voor een kopje koffie of thee. Vrijwilligers zullen zorgen voor eigengebakken taart.

Op zaterdag 2 juli zal er in onze parochiekerk geen viering zijn.

Het secretariaat van onze parochiekern is geopend op dinsdagochtend van 9:30 tot 11:00 uur. Telefonisch zijn wij bereikbaar op nummer: 0165-341246.

Ziekenbezoek: Indien u opgenomen bent geweest in het ziekenhuis of bij ziekte thuis en u er prijs op stelt een bezoekje te ontvangen, neemt u dan contact op met Anny van Rooij tel. 34 23 31 of met Anja Hoendervangers. Tel. 34 80 90.

Parochiekern H. Martinus Schijf
Vrijdag 1 juli; HH Petrus en Paulusviering/Bedankavond voor alle vrijwilligers van de Parochies van de 5 kerkdorpen van de Sint Franciscusparochie Rucphen. Viering om 19.00 uur in Rucphen. Met medewerking van de gezamenlijke koren van de Sint Franciscusparochie. Na afloop van de viering wordt er gezamenlijk koffie gedronken met diverse soorten gebak dat door vrijwilligers uit de verschillende parochiekernen gemaakt is. Zaterdag 2 juli; In Schijf is er geen viering. Wel om 19.00 uur in Rucphen. Zondag 3 juli; 14e Zondag door het Jaar. 9.30 uur Parochiële Eucharistieviering in Sint Willebrord. 11.00 uur Parochiële Eucharistieviering in Zundert.

Parochiekern H. Joannes de Doper Sprundel

Zaterdag 2 juli: er is geen viering in onze kapel. De intenties voor deze dag worden, zonder tegenbericht, verplaatst naar zaterdag 9 juli. Indien u anders wenst, kunt u dit doorgeven aan het secretariaat. Doop: Zondag 3 juli wordt Puck Poppelaars door het sacrament van het Heilig Doopsel in onze geloofsgemeenschap opgenomen. Bedevaart broederschap, Kevelaer: Op dinsdag 9 augustus (heen) en op woensdag 10 augustus (terug). Heeft U belangstelling voor deze bedevaart neem dan contact op met het secretariaat van onze parochie. Annelies Over is ook bereikbaar voor inlichtingen over deze bedevaart. Tel. 0655700055, inschrijven voor deze bedevaart kan tot 1 juli.

Parochiekern H. Willibrordus St. Willebrord

Zondag 3 juli 09:30 uur: Eucharistieviering. Celebrant: Pastoor Hans van Geel. Lector: Wim Roelands. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Jos Wagtmans echtgenoot van Christien v.d. Smissen; Jo Koevoets echtgenoot van Ella Matthijssen wegens verj. Donderdag 7 juli 09:00 uur: Eucharistieviering. Celebrant: Pastor Piet Swinne

Doop: Zondag 3 juli 2022 wordt James Heeren gedoopt. We verwelkomen hem in onze geloofsgemeenschap.

Huwelijken: Op vrijdag 1 juli is het kerkelijk huwelijk van Romario Brassem en Joëlla van der Made; Op zaterdag 16 juli is het kerkelijk huwelijk van Milad Berwi en Rosalie de Bruijn.

Dankviering E.H. Communicanten: Zondag 10 juli is er om 9:30 een dankviering voor de Eerste Communicanten.

Concert Con Grazia: Zondagavond 10 juli om 19:00 uur is er een concert ter gelegenheid van het veertig jarig jubileum van het koor Con Grazia. De toegang is gratis en het is in de Willibrorduskerk.

Tweede Collecte: De tweede collecte dit weekend is Caritas ten bate van het Bisdom.

Bedevaart Kevelaer: Op woensdag 17 augustus is er een Bedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer. U kunt zich opgeven vóór 24 juli bij Janny Siemons-de Rooy 06-51762583.

Presentatieviering pastor Embracht Wever: Op zondag 17 juli wordt Embregt Wever als pastoraal werker van onze parochies gepresenteerd. Dit gebeurt tijdens de eucharistieviering in de H. Willibrorduskerk in St Willebrord om 9.30 uur. Aansluitend is er gelegenheid om met de nieuwe pastoraal werker kennis te maken. Wij zijn blij dat het pastoraal team met de komst van Embregt Wever wordt aangevuld. We realiseren ons dat de afgelopen periode voor het team heel zwaar is geweest. We zijn u dankbaar voor alle begrip en ondersteuning die we van u mochten ondervinden, en we hopen dat u, ook met uw gebed, blijft meebouwen aan onze beide parochies.

Parochiekern H. Maria Boodschap Zegge

Eucharistieviering vrijdag 1 juli 19.00u: Sluitingsviering werkjaar H Petrus en Paulus. Voorganger Pastoraal team. Locatie Martinuskerk Rucphen. Eucharistieviering zaterdag 2 juli 17.30: Voorganger Pastoor H van Geel: Locatie Kerk. In deze dienst wordt speciaal gebed gevraagd voor: allen die in zieken verzorg of verpleeghuizen verblijven; Aalmoezenier J Sweere. Gedenken wij in onze gebeden: Karin Roosenburg echtgenote van Piet van Loon.

Mededelingen: 2 juli is het de maandelijkse Caritas collecte

Dopen: Zondag 3 juli om 11.00uur wordt door het H doopsel in onze geloofsgemeenschap opgenomen Bradley-James. Bradley James is een zoontje van Kenny Jongmans en Stefanie van Meer

Overlijden: Afgelopen donderdag 23 juni is overleden Karin Roosenburg echtgenote van Piet van Loon. Uitvaartdienst wordt gehouden op vrijdag 1 juli om  12.00uur in de Maria Boodschapkerk  te Zegge waarna de Crematie volgt om 14.00uur in de aula De Drie Zwanen van Crematorium Zegestede te Roosendaal.

Eucharistieviering dinsdag 5 juli 19.00u: Voorganger Pastoor H van Geel. Locatie Kapel. In deze dienst wordt speciaal gebed gevraagd voor allen die in zieken verzorg of verpleeghuizen verblijven.

Prot. Gem. Zundert van Goghkerkje: Vincent van Goghplein 1, Zundert; www.pk-zundert.nlPredikant: Dhr. Ds. A.P. Vlieger.

Protestantse Gemeente de Baai: Lukaserf 2, Etten-Leur, 076-5013794, www.protestantsettenleur.nl Zondag 3 juli 2022 ds. J. Vanhees, Mol (B). Ook digitaal via kerkdienstgemist.nl Meer info: www.protestantsettenleur.nl

Protestantse Gemeente Oudenbosch c.a.: Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Tel. 312453, www.pkn-oudenbosch.nlProt. Gem. te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nlZondag 3 juli 10.00u Gezamenlijke dienst in Oudenbosch (ook live of later via website). Voorganger ds. P. Taselaar, Ridderkerk. Kindernevendienst (4-12 jr.). Vaste Pastorije- activiteiten: seniorensoos di 14-16u, vrije inloopochtend do 09.30-11.30u. Kerkbezichtiging: zaterdag 14.00-16.00u. [n]