Bloemenakker.
Bloemenakker. FOTO NATUURWERKGROEP

NatuurWerkgroep houdt natuurwandeling

RUCPHEN - De NatuurWerkgroep nodigt iedereen uit om deel te nemen aan zijn zomerwandeling op zondag 3 juli. De ruim 1 ½ uur durende wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats van Camping de Posthoorn aan de Pierestraat te Rucphen.


Je wandelt door de Rucphense bossen, langs de Rucphense hei en langs een aantal bloemrijke kruidenakkers van het Flower Power project van de NatuurWerkgroep. Door de kleurenrijkdom van het bloemenmengsel zien de akkers er steeds weer anders uit. Je maakt kennis met enkele zeldzame en beschermde akkerkruiden en met de waarnemers van het project. Na de regen van de afgelopen tijd staan de bloemen er goed bij.


Aandacht voor het bosproject
Tijdens de wandeling bezoeken we ook enkele kloempen van het Forest Fitness project van de NatuurWerkgroep. Deze groepjes jonge boompjes worden aangeplant om het bos fitter te maken of te herstellen. Enerzijds door andere soorten bomen bij te mengen. Door die variatie wordt het bos beter bestand tegen plagen zoals de letterzetter die voor een kaalslag onder de dennenbossen zorgt.

Anderzijds hebben de boompjes die worden aangeplant een betere bladstrooiselkwaliteit. Hierdoor wordt de bodem op den duur verbeterd. Ook krijg je uitleg over het ‘World Wide Wood Web’.


Stevig schoeisel

Tijdens de wandeling maak je kennis met een aantal klussen die de vrijwilligers van de NatuurWerkgroep in de gemeente Rucphen verricht. Aan het eind van de wandeling word je getrakteerd op een drankje bij camping de Posthoorn. Tip: Trek stevig schoeisel aan.[n]