Gezellige drukte tijdens de viering van het 65-jarig jubileum van KBO Schijf.
Gezellige drukte tijdens de viering van het 65-jarig jubileum van KBO Schijf. FOTO KEES GIJZEN

KBO Schijf viert 65-jarig jubileum met haar leden

SCHIJF - Alle leden konden zich opgeven om op 16 juni deel te nemen aan het vijfenzestig jarig jubileumfeest van KBO Schijf. 130 Leden daarvan hadden zich verzameld in de kerk waar pastoor van Geel de eucharistie viering zou verzorgen. In zijn openingswoord keek hij terug hoe KBO Schijf was ontstaan.


Het toenmalige bestuur had bij de openingsvergadering spreekwoordelijk een boom geplant waar jaren later de bestuurders de vruchten van konden plukken. Na de dienst gingen de leden naar ons plaatselijke restaurant in Schijf, waar de zaal feestelijk versiert was. De bediening stond al klaar om de leden te voor zien van koffie of thee. Nadat de voorzitter de leden welkom had geheten en hen een opbracht had meegegeven, om mee te helpen leden te werven voor KBO Schijf en als wij over vijf jaar het 70 jarig jubileum vieren om dan hopelijk het aantal van 250 leden zou overschrijden.

Na het welkomst woord van de voorzitter konden de leden aanschuiven voor een uitgebreide en voortreffelijke brunch, dat de leden zich goed lieten smaken. Voor de muzikale omlijsting had het bestuur de Troubadour uitgenodigd uit Asten. Die zong liedjes van Boudewijn de Groot tot Simon en Garfunkel. In de pauze konden de leden nog genieten van het nagerecht. Nadat de Troubadour was uitgezongen wilde de voorzitter Janus Jacobs met zijn vrouw in het zonnetje zetten, voor zijn lange staat van dienst voor KBO Schijf met het 60-jarig jubileum had Janus de zilveren speld van KBO Brabant al ontvangen. Helaas door ziekte kon hij niet aanwezig zijn maar de voorzitter zou hen thuis gaan bezoeken om de nodig plichtplegingen te doen. Hij bedankte de leden voor hun komst, want zonder de leden kan het bestuur niets organiseren.[n]