Het programma van het beachweekend 2022
Het programma van het beachweekend 2022 Foto: Beachweekend

Beachweekend Zegge op het dorpsplein

ZEGGE - Het is weer bijna zo ver. In het weekend van 22-23 en 24 juli vindt het beachweekend weer plaats op het dorpsplein in Zegge. Dit jaar ruim een maand eerder dan normaal. Er is nu voor het eerste weekend van de vakantie gekozen vanwege andere evenementen die plaatsvinden in de regio.


Het is niet de eerste keer dat we in het eerste weekend van de vakantie gaan volleyballen allen op het strand van Zegge, volgens Erik Pesman de Tamboer Majoor van Tamboerkorps St Cecilia. De eerste inschrijvingen zijn al weer binnen voor ons 26e Beachvolleybal toernooi dat plaatsvindt op zondag 24 juli. We zijn weer blij dat we voor het 5e jaar het Beachweekend kunnen wegzetten en dit keer zonder coronamaatregelen.


Vrijdag 22 juli
Op vrijdagavond 22 juli staat het 4e Voetvolley toernooi, georganiseerd door voetbalvereniging Dioz. Wessel Vroegrijk van de activiteiten commissie voegt er aan toe dat teams uit de gehele regio welkom zijn tijdens het evenement.
De teams zijn altijd goed aan elkaar gewaagd, dus het belooft dit jaar wederom een spektakel te worden.

Zaterdag 23 juli
Op zaterdagmiddag 23 juli organiseert TC Hooghei het 5e beachtennis toernooi. En ook zal de KBO van Zegge een Jeu de boules demonstratie geven die middag. Het blijft fantastisch voor de verenigingen en het dorp om zulke evenementen samen te kunnen organiseren, aldus de voorzitter van TC Hooghei, Patrick de Rooij. Maar zonder café Kerkzicht was dit nooit gelukt. Marcel Nieuwdorp geeft aan dat hij graag wat voor wat beleving zorgt in het mooie Zegge.
Doordat dit jaar weer alles kan is er op zaterdag een beachparty met Fragment Live, we pakken maar gelijk uit met internationale artiesten. Johan Graumans van Tentthuis zal zorgen voor genoeg schaduw of een plek om te schuilen. Tevens zorgt hij er altijd voor dat het plein weer netjes in stijl wordt aangekleed.


Beachweekend 22, 23 en 24 juli 


Informatie
Meer informatie kunt u vinden op www.beachweekend.nl.
Daar kunt u ook inschrijven voor de diverse activiteiten.[n]