Diner als afsluiting van een schitterende zomerreis KBO-Zegge.
Diner als afsluiting van een schitterende zomerreis KBO-Zegge. FOTO CEES COPPENS

Zomerreis 2022 KBO-Zegge

ZEGGE - Op donderdag 30 juni vertrok de KBO van Zegge met 52 mensen vanaf het plein bij de kapel om weer eens een reisje te maken.


Onze secretaris had een kaarsje aangestoken in de kapel en wist zeker dat het een fantastische dag zou worden. Dat werd het dan ook.  Om 8.30uur vertrokken we naar het “Kijk en luistermuseum” in Bennekom. Na de koffie met gebak kregen we uitleg over hoe mensen van muziek konden genieten terwijl er nog geen elektriciteit was. 


Met heel veel enthousiasme werden de verschillende speeldozen getoond en besproken en natuurlijk aangezet. De vrolijke klanken vulden de zaal en dat uit speeldozen van bijna 200 jaar oud. De pianola en het straatorgel kregen ook de aandacht. Daarna nog even rondkijken in het leven van vroeger dagen, met een originele garen- en bandwinkel, een schooltje, een kruidenierswinkel met snoepjes van toen voor prijsjes van toen en een bonte collectie van Veluwse mutsen. Vervolgens gaat de reis verder naar de zandsculpturen in Garderen. Ook hier weer een ontvangst in stijl met mannen en vrouwen in klederdracht. Na de lunch lopen we door onze vaderlandse geschiedenis vanaf de hunebedden tot heden. Geweldig wat een prachtige en knap gemaakte beelden, gebouwen, taferelen en gebeurtenissen en dat echt allemaal van zand. Iedereen was diep onder de indruk van deze kunstwerken. Na alle "aahs en oohs” de bus weer opgezocht om voor het laatste onderdeel onze reis te vervolgen. In Woudenberg konden we genieten van een heerlijk driegangen diner. Het zonnetje was heel de dag aanwezig en pas met het naar huis gaan viel de regen. Dit was een dag om in te lijsten. Iedereen heeft enorm genoten en we hopen dan ook dat er nog veel van deze dagen mogen volgen.[n]