Basisschool Vinkenbos kreeg vorige week in groepen een rondleiding door het 100-jarige kerkgebouw.
Basisschool Vinkenbos kreeg vorige week in groepen een rondleiding door het 100-jarige kerkgebouw. FOTO LAURA VAN DIJK

Infoavond historische optocht en oude ambachtenmarkt

SPRUNDEL - In het kader van ‘100 jaar kerkgebouw Sprundel’ is er op vrijdagavond 22 juli in De Trapkes een informatieavond omtrent de historische optocht en oude ambachtenmarkt op 11 september. Dan worden de indeling van de optocht en de plaatsen waar de demonstraties van oude ambachten gaan plaatshebben bekend gemaakt. Iedereen is daarbij vanaf 19.30 uur welkom.


Heeft men zich voor deelname aan optocht of ambachtenshow nog niet opgegeven en men wil toch mee doen, dan is op die avond opgave nog mogelijk. Heb jezelf geen kleding uit de oude tijd, dan weet de organisatie waar je betaalbaar kleding kunt huren. Voor de optocht wordt nog gezocht naar nog figuranten en loopgroepen. Daarbij wordt gedacht aan boeren, boerenmeiden en -knechten, zwervers, een veldwachter, sporters etc. En de ‘commissie 100 jaar Kerkgebouw Sprundel’ is nog op zoek naar een scharensliep. Wil een persoon of groepje graag meedoen, neem dan contact op met Jac van Trijp via 06-51873805 of jacvantrijp@kpnmail.nl.


Ouderwetse koffietafel
Het is de bedoeling dat Sprundel op 11 september in een openlucht museum verandert. Kleding die je die dag aandoet kun je ook dragen bij een ouderwetse Brabantse koffietafel op zaterdag 10 september. Om 17.00 uur gaat dan in De Trapkes een korte gebedsdienst de  koffietafel met diverse broodsoorten en beleg, waaronder gehaktballen, ribbekes, droge worst, enzovoort, met enkele drankjes vooraf. Het eten wordt afgesloten met een borreltje. Daarna treedt volksmuziekgroep Smidje Verholen op. Men kan toegangskaartjes kopen op donderdag 21 juli in De Trapkes vanaf 10.00 uur, ook ’s middags en ’s avonds. Er zijn 126 kaartjes beschikbaar en op = op.[n]