Enkele optredens tijdens de voorspeeldag van NEO.
Enkele optredens tijdens de voorspeeldag van NEO. FOTO ISTVAN SMEEKENS

Jeugdorkest NEO verzorgt buitenconcert

RUCPHEN – De kermis en braderie zijn achter de rug. De rust is wedergekeerd op de Markt, het dorpsplein. 


Echter, dat is maar van korte duur. Muziekvereniging NEO heeft als afsluiting vóór de zomervakantie namelijk nog enkele (buiten)concerten op het programma staan en zal daarbij ook het dorpsplein van Rucphen niet passeren. Maar eerst blikken we nog even terug op een bijzonder geslaagde voorspeelochtend van NEO.


Voorspeelochtend

Zondag 26 juni tegen 10.00u 's ochtends, liep de grote zaal van Agora langzaam vol met publiek. Trotse ouders, nieuwsgierige broertjes, zusjes, andere familieleden en overige belangstellenden zochten een plaatsje in de grote zaal van Agora. De voorspeelochtend van NEO is een jaarlijks (even los van corona) terugkerende activiteit. Voor de leerlingen een moment om extra podium-ervaring op te doen, of ter voorbereiding op een muziekexamen. Voor andere leden de kans om eens iets anders ten gehore te brengen dan wat we normaliter binnen de vereniging gewend zijn. Bijna alle binnen het harmonieorkest voorkomende instrumenten zijn aan bod gekomen. De slagwerkleerlingen beperkte zich niet tot alleen de kleine trom; natuurlijk konden ook de melodische slagwerk instrumenten worden beluisterd. Kortom, een inspirerende, muzikale ochtend. Complimenten en bewondering voor alle deelnemers en dank aan de organisatie.

Buitenconcert A-orkest
Op donderdagavond 7 juli worden alle leden van NEO uitgenodigd om vanaf 19.00u bij Agora aanwezig te zijn om sinds lange tijd weer eens ’n nieuwe verenigingsfoto te maken. Vanaf 20.00u zullen de slagwerkgroep en het A-orkest van NEO een buitenoptreden verzorgen. Tussendoor zullen ook de jubilarissen van NEO van 2022 en voorgaande jaren worden gehuldigd. Dat hebben we vanwege corona helaas meerdere malen moeten uitstellen. Bij slecht weer verhuizen we uiteraard naar de zaal van Agora, en ook daar bent u van harte welkom.

Buitenconcert jeugdorkest
Op donderdagavond 14 juli zal het jeugdorkest van NEO een openbare repetitie houden, buiten nabij Kerkakkers. Vanaf ca. 20.00u zal het harmonie A-orkest hier een buitenconcert verzorgen.


Tournee jeugdconcert NEO
Zondag 17 juli zal de jeugd van NEO (slagwerkgroep, jeugdgroep slagwerk, Notenkrakers en het harmonie jeugdorkest) op diverse plaatsen in de regio een buitenoptreden verzorgen. De muzikanten gaan op de fiets van de ene naar de andere locatie, de instrumenten volgen per auto. Het eerste optreden staat gepland om 11.00u bij “Den Speelboerderij Scherpenberg”. Het tweede optreden staat gepland om ca. 13.30u bij “Camping De Posthoorn”. Het derde en laatste optreden staat om ca. 16.00u gepland nabij Agora, op het dorpsplein. U bent van harte welkom om gedurende de dag één van de concerten bij te wonen, maar natuurlijk mag en kunt u ook de hele dag gezellig met ons mee fietsen. Indien het deze zondag slecht weer is/wordt, dan zal alleen het concert op deze laatste locatie (binnen, grote zaal Agora) doorgaan.[n]