openingshandeling door wethouder Suzanne Breedveld-de Ruiter en coördinator Wim Pijlman
openingshandeling door wethouder Suzanne Breedveld-de Ruiter en coördinator Wim Pijlman Foto: Emy van Trijp (gemeente Rucphen

Vraag- en Aanbodpunt in Rucphen geopend

Sport en vereniging

RUCPHEN - In navolging van St. Willebrord is op donderdag 7 juli jl. het Vraag- en Aanbodpunt Rucphen van start gegaan.

In de “Huiskamer” van Agora in Rucphen werd in aanwezigheid van een veertigtal belangstellenden, waaronder verschillende maatschappelijke partners, door wethouder Suzanne Breedveld-de Ruiter, rond de klok van 10.00 uur de openingshandeling verricht. Dit gebeurde door de onthulling van een fraai eigen ontworpen banner, die als blijvend herkenningspunt in Agora zichtbaar zal zijn.

Na de vakantiesluiting van Agora, met ingang van donderdag 8 september a.s., kan elke 1ste en 3de donderdag van de maand iedereen binnenlopen tussen 10.00 tot 12.00 uur in Agora, waar Wim Pijlman als coördinator voor Rucphen, de bezoekers met een kopje koffie of thee zal verwelkomen en met behulp van de ingestelde “sociale kaart”, helpen met een vraag of door te verwijzen naar de juiste instantie, zoals WMO, Mantelzorg, Maatschappelijk Werk of iets anders, waar men met de vraag terecht kan.

Zoekt men een maatje of wil men iets betekenen voor een ander, ook hiervoor wordt geprobeerd om er samen een oplossing voor te vinden. Inmiddels heeft Ellen zich als vrijwilligster aangemeld om zich in te gaan zetten en Wim Pijlman bij te willen staan in dit fantastische werk voor de medemens.

Vrijwilligers

Meerdere vrijwilligers zijn uiteraard van harte welkom en schroom niet om u aan te melden.
Voor meer informatie kan men contact opnemen met coördinator Wim Pijlman via e-mail: vraagenaanbodrucphen@outlook.com.