Een kleine Legendejager.
Een kleine Legendejager. Foto: Mieke Jorissen

Pleeggezinnen van Vigere op smokkeltocht

Sport en vereniging

RUCPHEN - Afgelopen zaterdag 9 juli was de eerste Vigere Familiedag.Op Speelboerderij Den Scherpenberg te Rucphen werden alle pleeggezinnen en gezinshuizen van Vigere Jeugdzorg hartelijk ontvangen.

Samen met De Legendejagers gingen ruim 150 kinderen en volwassenen terug in de tijd en een spannende smokkeltocht maken.

“In vijf groepen, voorzien van een pungel (smokkelzak), gingen de gezinnen op weg. Een wandeling waarin wonderlijke ontmoetingen met authentieke, lokale fenomenen zoals smokkelkoning ’t Klaveren Vrouwke, heksen en weerwolven de boventoon voerden. Een klein spelelement werd eraan toegevoegd en zo gingen uiteindelijk 3 gezinnen naar huis met fantastische prijzen ter beschikking gesteld door Speelboerderij Den Scherpenberg, Pannenkoekenhuis Koeckers en Puur IJs. En wat is er mooier dan een goed avontuur af te sluiten met een kampvuur en een broodje worst?”

Vigere Jeugdzorg wil op deze manier alle pleegouders en gezinshuisouders bedanken voor het bieden van een veilige plek voor een kind wat voor een korte of langere tijd niet thuis kan wonen.

Naast de waardering wil Vigere Jeugdzorg ook de aandacht vestigen op het tekort aan pleeggezinnen. Want nog steeds wachten veel kinderen op een veilig plekje in een gezin.

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien. Ruim 23.000 kinderen in Nederland hebben voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van ruim 18.000 pleeggezinnen. Voor veel kinderen wordt nog een pleeggezin gezocht. Nieuwe pleegouders zijn nog steeds hard nodig.

Wil jij ook iets betekenen voor pleegzorg?

Vigere Jeugdzorg geeft regelmatig een informatiebijeenkomst. Tijdens een bijeenkomst komt onder andere aan de orde waarom kinderen niet bij hun ouders kunnen wonen, de verschillende vormen van pleegzorg en hoe je pleegouder kunt worden. In principe kan iedereen pleegouder worden als je maar warmte, veiligheid en structuur aan een kind kunt bieden. Het is niet belangrijk of je een gezin hebt of alleenstaand bent. Ook geaardheid of geloof zijn niet van belang. Pleegouders ontvangen een pleegzorgvergoeding en krijgen professionele ondersteuning van Vigere Jeugdzorg.
Kijk op https://vigere.nl/agenda/ voor de data of vraag een informatiepakket aan https://vigere.nl/pleegouders/pleegouder-worden.