Sportwethouder Martijn Gijzen vertoont zijn metselkunsten.
Sportwethouder Martijn Gijzen vertoont zijn metselkunsten. FOTO CORINE ROKS

Voorproefje op nieuwe zwembad Rucphen

RUCPHEN - Sportwethouder Martijn Gijzen van de gemeente Rucphen kreeg afgelopen donderdag een rondleiding bij het zwembad in aanbouw aan de Binnentuin. Symbolisch metselde hij een stukje mee aan de muur die de ontvangstbalie van de personeelsruimte scheidt.


DOOR CORINE ROKS


Dit ambacht is aan hem wel toevertrouwd met een familie uit de bouwbranche. “Hopelijk is het metselwerk in wildverband,” grapt de wethouder. Hierna neemt hij een kijkje bij het 2.60 meter diepe bad. 


Buitenbeleving

“Aan beide zijden van het bad kunnen de enorme wanden open voor een optimale buitenbeleving. Het zwembad en de ligweide worden op dezelfde manier ingericht als voorheen. Bij de inrichting van het nieuwe zwembad heeft de Gemeente Rucphen rekening gehouden met alle doelgroepen die gebruik maak(t)en van het oude buiten- en binnenbad,” benadrukt Gijzen. Het zwembad met ligweide en spraypark biedt vertier aan de allerjongsten, families, de jeugd, de wedstrijdzwemmers en de wat oudere waterliefhebbers. De glazen wanden bestaan uit panelen die openen als een harmonica. Het glas herhaalt zich in de centrale entree die toegang biedt tot de ruime kleedkamers en douches. 

Groen en geel zijn de huiskleuren van het interieur. Half januari 2023 staat de opening gepland. 

Aanbesteding

Voor dit unieke zwembad zijn drie partijen aanbesteed: Van Baaren Aannemers voor de bouwkundige werkzaamheden, Hoppenbrouwers Techniek betreffende de werktuigkundige en elektrotechnische installaties en Lotec is aanbesteed voor de waterzuiveringsinstallatie. [n]