Chrisje Schrauwen op de baan in Goes.
Chrisje Schrauwen op de baan in Goes. Foto: Jos van de Reep

AVR’90 lid Chrisje Schrauwen actief in Zeeland

Sport en vereniging

RUCPHEN - Houden de meeste wedstrijdatleten het na de halve van Roosendaal in de zomer een tijdje voor gezien voor wat betreft de deelname aan wedstrijden, zo niet Chrisje Schrauwen. Op woensdagavond 13 juli liep Chrisje 10 km in Yerseke en vrijdagavond 29 juli liep hij 3 km op de baan in Goes.

Het is niet zo verwonderlijk dat Chrisje vaak in het Zeeuwse loopt; vanuit Bergen op Zoom ben je immers zo in Zeeland. Zowel de Sportvisserloop in Yerseke als de Ribbstyle Goes on Track werden georganiseerd door AV´56 uit Goes.

Wedstrijd in Yerseke

In Yerseke liep het parcours door de haven en natuurlijk was de wind aanwezig (in Zeeland waait het altijd?). Bovendien zaten er in het rondje dat 3 keer gelopen moest worden 2 behoorlijke pukkels. Chrisje bouwde zijn wedstrijd goed op: waar de meeste lopers in de loop van de wedstrijd wat vertragen kon Chrisje zijn rondjes steeds sneller lopen: 15:10, 14:50 en 14:27 leverde hem een eindtijd van 44:27 voor exact 10 km op. Goed voor de overwinning in de categorie masters 65+ (ook in Zeeland geeft Chrisje al zijn leeftijdsgenoten het nakijken) en een mooie bos bloemen voor het thuisfront. De Sportvisserloop dankt haar naam aan brasserie de Sportvisser die de deelnemers na afloop op heerlijke vishapjes trakteerde. En met een alcoholvrij biertje erbij kon Chrisje weer een leuk gesprekje met deze en gene aanknopen.

Wedstrijd in Goes

Natuurlijk loopt Chrisje op de baan sneller dan op de weg: op de baan is immers evenveel meewind als tegenwind en er zitten geen oneffenheden in het parcours. Toen Chrisje vrijdag naar Goes vertrok was het in Bergen op Zoom nog 28 graden. Meestal staat de 3 km pas later in de avond op het programma, maar in Goes stonden de eerste 2 series over 3 km al om 19:20 uur op het programma (later op de avond waren er nog 2 series over 3 km).

Gelukkig was het toen al wat minder warm en het voordeel hiervan was, dat Chrisje al bijtijds terug naar Brabant kon. Bij de inschrijving geeft Chrisje een door hem gewenste tijd op (meestal is dat een tijd van een vorige baanwedstrijd) maar deze keer moest hij toch  ruim 10 seconden toegeven op zijn 3 km tijd die hij in mei in Etten-Leur liep en finishte in 12:27. 4:09 per km is echter steeds nog een hele mooie tijd voor iemand die dit jaar de 70 aantikt!