Optreden tamboers WMC 2022.
Optreden tamboers WMC 2022. Foto: Jouri Cloosterman

Zegse tamboers vlammen op WMC in Kerkrade

Sport en vereniging

ZEGGE - De wens van de Zegse tamboers om te “vlammen” op het WMC in Kerkrade, zoals in de Rucphense Bode van vorige week uitvoerig is vermeld, is zowel letterlijk als figuurlijk in vervulling gegaan.

Na een turbulente laatste voorbereidingsweek, waarbij door diverse omstandigheden op het laatste moment nog wat omzettingen binnen het korps plaats vonden, werd er zondagmorgen in alle vroegte vanaf de Zeg vertrokken naar Kerkrade. Op dier manier was er nog tijd om ter plaatse even in te spelen, want het optreden stond al als vierde van de zondag gepland. Hierna was het voor ons alleen nog maar opbouwen van gezonde spanning en dit niet in het minst voor de 8 debutanten onder ons. Om 10.45 uur was het dan zover dat we de “heilige grasmat” van het Parkstad Stadion mochten betreden en de door ons in de afgelopen 7 maanden ingeslepen performance door de 5 koppige internationale jury op wereldniveau te laten beoordelen. Na het commando van het hoofd van de jury: “you may take the field for competition” veranderde de opgebouwde spanning in 100% focus en werd er een super run weggezet, welke door het ruim aanwezige publiek met veel applaus en enthousiasme werd gewaardeerd.

Daarna was het wachten tot de prijsuitreiking, welke gepland stond rond half 7, met in de tussentijd de gelegenheid om te genieten van de optredens van vooral showkorpsen tijdens de rest van het programma.

Programma stilgelegd

Dat de wens van: we willen vlammen op het WMC in Kerkrade ook letterlijk uit zou komen, daarop hadden wij niet echt gerekend. Maar rond half 5 kwamen er vlammen en zwarte rook uit het dak van het naast gelegen hotel, waardoor, uit veiligheidsoverwegingen, zowel de zuid als de oost tribune moesten worden ontruimd en het programma werd stil gelegd. Na ongeveer 2 uur en het sein brand meester werd het programma alsnog verder afgewerkt en was het inmiddels ruim 21.00 uur voor we opnieuw het stadion in mochten voor de prijsuitreiking. Na het uitgebreide ceremoniële gedeelte kwam dan eindelijk het voor ons belangrijkste moment van de dag: de uitslag.

Ons optreden werd door de jury beoordeeld met 87,91 punten, een gouden plak en een 6e plaats in de ranking van ons klasse. Winnaar werd de drumband St. Sebastiaan uit het Belgische Lille, door ons al als voornaamste kanshebber voor de titel getipt.

Voor ons een geweldig resultaat wat met veel gejuich werd ontvangen en waarmee we zeer tevreden waren. Te meer omdat dit het hoogste puntenaantal is dat door ons ooit op het WMC is gescoord.

Tijdens de terugreis werd door ons het feestje al uitbundig ingezet en kwamen we uiteindelijk ver na middernacht moe maar ook zeer gelukkig weer aan op de Zeg. Hier was echter, helaas voor ons, het nachtleven inmiddels al over gegaan in een diepe slaap, die we wijselijk maar niet meer hebben verstoord. Op nu naar de welverdiende vakantie, waarna eind augustus de repetities weer zullen worden opgestart, op naar het komende Gemeentelijk Muziek Concours in het eerste weekend van november.