Bijna klaar voor de start.
Bijna klaar voor de start. Foto: Jan de Rooij

KBO-Rucphen volop in beweging

Sport en vereniging

RUCPHEN - Op woensdag 20 juli vertrokken de deelnemers met de eigen auto naar het plaatsje Esbeek.

Ieder jaar wordt er een mooie fietsdagtocht gemaakt wat verder van huis dan we gewend zijn. Dit jaar werd deze route voorbereid en uitgezet door Jan Braspenning.

Op de parkeerplaats aan de rand van het dorp werden de fietsen van de auto´s gehaald en gereed gemaakt voor de fietstocht. Eerst nog een lekker bakje koffie alvorens op de fiets te stappen. Via een mooie route over Landgoed Utrecht ging het richting Arendonk.

Bij fietscafé Brug 4 werden de meegebrachte boterhammen opgegeten en kon men genieten van een heerlijke kop soep. Daarna ging de route weer verder, onder andere langs de abdij van Postel. Hier kon men genieten van een heerlijk ijsje.

Daarna weer verder via het plaatsje Casteren waar we weer even halt hielden op het Frans Bruurspleintje om wat te drinken en om even te dollen met het paard en de wagen die hier staan. Hierna vervolgde we de route richting Esbeek. Hier werden de fietsen eerst weer op de auto´s gemonteerd alvorens aan ons diner konden beginnen.

Genoten

Het was een heel mooie fietsdagtocht, en al was er regen voorspeld en waren de luchten soms erg dreigend, zelf hebben we onderweg geen regen gehad. Ook het diner was prima verzorgd en is bij iedereen goed in de smaak gevallen. Iedereen heeft er van genoten het was een zéér gezellige dag. Dus dat gaan we zeker nog wel eens doen.