Interactieve bijeenkomst over 'Het Nieuwe Fietsen'

RUCPHEN - Veilig Verkeer Nederland organiseert op donderdag 6 oktober voor inwoners (50+) van de gemeente Rucphen de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. Tijdens de gezellige en interactieve bijeenkomst delen deelnemers, onder het genot van een kop koffie, ervaringen met elkaar en geeft een verkeersexpert praktische tips. 


Onderwerpen die aan bod komen zijn: ‘Slim omgaan met drukke fietspaden’, ‘Kwetsbaarheid in het verkeer’, ‘Conditie van het lichaam’ en ‘Veilig fietsen’. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes leer je hoe je langer mobiel kan blijven en veilig aan het verkeer kunnen blijven deelnemen. 'Het Nieuwe Fietsen' wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Rucphen. De workshop duurt 2,5 uur, inclusief een pauze. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers.

Ingrid Wetser, Landelijk Projectleider Senioren bij Veilig Verkeer Nederland, licht de workshop toe: “Hoewel wij in Nederland al van jongs af aan fietservaring opdoen, zien we de ongevalscijfers met fietsers stijgen. Seniore fietsers zijn daar relatief vaak het slachtoffer van. Niet omdat zij onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen meer ernstige gevolgen heeft dan voor bijvoorbeeld jonge fietsers. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland Het Nieuwe Fietsen ontwikkeld.”, aldus Wetser.

Duur: van 10.00-12.30 of van 13.30-16.00uur
Kosten deelname: gratis

Aanmelden

Inwoners uit de gemeente Rucphen die geïnteresseerd zijn in de opfriscursus ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden via: https://vvn.nl/opfriscursusrucphen.

Deelnemers ontvangen ca. één week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief met aanvullende informatie.[n]