Samen werken aan een fitter bos.
Samen werken aan een fitter bos. Foto: natuurwerkgroep

NatuurWerkgroep Gemeente Rucphen bij laatste drie voor de nationale IVN Natuurprijs

Algemeen

RUCPHEN - Na in 2020 de provinciale natuurprijs te hebben gewonnen, is de NatuurWerkgroep nu een van de laatste 3 genomineerden van de ruim 300 kandidaten voor het winnen van de nationale prijs met het Forest Fitness project. Uitreiking op 6 september tijdens Duurzame Dinsdag.

Tijdens een bijeenkomst in de Max van der Stoelzaal in Den Haag weet de NatuurWerkgroep of het de eerste prijs wordt of niet. De coördinator van het Forest Fitness project, Frank Nooijens, vindt dat niet het belangrijkste: ‘De landelijke erkenning dat het project als voorbeeld dient voor het fitter maken van bossen door particuliere eigenaren spreekt mij het meest aan’.

Uitreiking op 6 september tijdens Duurzame Dinsdag

Fitter bos

Naar een fitter bos door menging met geschikte loofbomen. De NatuurWerkgroep wil de verzuring van bossen doorbreken en de diversiteit aan boomsoorten vergroten, zodat het bos weerbaarder en fitter wordt. Dit kan door het aanplanten van bomen en struiken die zorgen voor een beter verteerbare strooisellaag. Deze verbeterde strooisellaag gaat de verzuring van de bodem tegen en door de grotere diversiteit aan boomsoorten zal uiteindelijk een gezonder en weerbaarder bos ontstaan. 

Heeft u zelf een bos van minimaal 500 m2 en bent u geïnteresseerd?

U kunt zich nog aanmelden voor deelname aan het project in dit late najaar via info@natuurwerkgroep-rucphen.nl .

Volgens secretaris Cees Terpstra kunt u dan wellicht nog profiteren van het winnen van de prijs.