Marjon met support van Frank tijdens Hoevense polderloop.
Marjon met support van Frank tijdens Hoevense polderloop. Foto: Paul van Dongen

AVR’90 leden in verschillende wedstrijden

Sport en vereniging

RUCPHEN - Dinsdag 16 augustus namen Marjon van den Ende, Chris Hoebergen, Mark van den Brand, Richard van Oosterhout, Toon Heeren en Matthijs Roks deel aan de 41e editie van de Hoevense Polderloop. Zondag 21 augustus namen Frank Smulders en Chrisje Schrauwen deel aan de ‘Terug van vakantie’ baanwedstrijd van Atilla in Tilburg.

Een week eerder liep Chrisje Schrauwen nog 15 km in de verzengende hitte tijdens het open Zeeuws kampioenschap in Wolpaartsdijk. In verband met de warmte besloot Chrisje het rustig aan te doen, maar toen hij zag dat de nummer 2 bij de masters 65+ slechts 44 seconden voor hem finishte baalde hij toch even. Een derde plaats in 1:12:06 als master 65+ is echter nog steeds een knappe prestatie.

Hoevense Polderloop

Zoals iedere derde dinsdag in augustus organiseerde de stichting Hoevense Polderloop vorige week dinsdag weer haar jaarlijkse loop met start en finish aan de Brede Balrouw. Deelname aan deze loop is laagdrempelig. Dit blijkt uit het grote aantal deelnemers dat jaarlijks in Hoeven aan de start verschijnt. Met een kidsrun van 2 km en afstanden  van 4, 6, 10 en 15 km is er voor elk wat wils. Matthijs Roks was de enige AVR’90-man die de langste afstand liep en na de wedstrijd mocht hij op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Toon Heeren ging er als een speer van door, liep een mooie vlakke wedstrijd en was de snelste op de 6 km. Ook Chris Hoebergen, Richard van Oosterhout, Mark van den Brand en Marjon van den Ende liepen 6 km in Hoeven. Marjon, die last kreeg van haar been, zat er op het einde helemaal doorheen, maar dankzij de boost van mental coach Frank Smulders bereikte ook zij de finish.

Barendrecht

Vrijdagavond 19 augustus liep Chrisje Schrauwen 3 km op de baan tijdens de Run2day PAC trackmeeting in Barendrecht. Chrisje kreeg een warm onthaal: in Barendrecht waren ze aangenaam verrast iemand van AVR’90 aan de start te zien. Tijdens de race werd Chrisje door een meisje van 12 jaar ingehaald. Vroeger zou hij daardoor geïrriteerd geraakt zijn, maar nu heeft hij enkel respect voor de jeugdige deelnemers. En als oudste deelnemer kwam Chrisje na 12:35:20 toch niet als laatste over de finish. Chrisje legt zichzelf een druk programma op. Hij wil ervaren hoe het is om kort na elkaar verschillende wedstrijden te lopen. 

Tilburg 

Zondag 21 augustus nam Chrisje Schrauwen weer deel aan de ‘Terug van vakantie’ baanwedstrijd van Atilla. Hier liep hij 5 km, 12,5 rondjes op de baan. Chrisje vertrok op een schema van 4.20 per km, maar wilde niet elke 400 meter zijn tijd checken. Met een eindtijd van 21:35:95 liep hij keurig op schema. 

In dezelfde wedstrijd beproefde Frank Smulders zijn geluk op de korte sprintafstanden. Eerder dit jaar raakte hij geblesseerd waardoor hij niet deel kon nemen aan het NK Masters. Maar Frank zat niet bij de pakken neer en ging, gesteund door trainer René, direct aan zijn herstel werken. De laatste weken kon Frank weer voluit lopen en hij was blij dat hij eindelijk weer deel kon nemen aan een baanwedstrijd. Bij de 100 meter was Frank met 14:57 tweetienden sneller dan zijn inschrijftijd. Ruim een uur later kon Frank opnieuw aan de bak voor de afstand van 200 meter. Op deze afstand liep Frank met 29:73 maar liefst zestienden sneller dan zijn inschrijftijd. Op beide afstanden was Frank de snelste Master 45+ in Tilburg.