Opbouw van het ambachtenterrein
Opbouw van het ambachtenterrein Foto: Adrie vd Lindeloof

Voorbereidingen viering 100 jaar kerkgebouw Sprundel

Sport en vereniging

SPRUNDEL - De animo om op zondag mee te doen met de historische dag is groot, er zijn veel aanmeldingen gekomen voor de historische optocht en oude ambachten. Het draaiboek voor zondag 11 september is nu bijna definitief, het programmaboekje en plattegrond zijn inmiddels naar de drukker en is nu al met nog meer informatie te vinden op de Facebookpagina en de website van Dorpswerk Sprundel en Beleef Sprundel.

Tientallen vrijwilligers en deelnemers zijn al maanden bezig om de festiviteiten tot een succes te brengen. Nu de datum nadert, begint het spannend te worden, maar ook leuk omdat het steeds concreter vorm krijgt. De meeste vrijwilligers en deelnemers hebben inmiddels passende kleding gevonden, al meer dan 100 mensen hebben zich bij Maria Gommeren in Essen aan laten kleden voor de historische dag of de Brabantse Koffietafel op zaterdagavond, deze is overigens bijna uitverkocht. Daarnaast zijn de vrijwilligers gestart met het klaarmaken van het terrein.

Van alles te beleven

Voor jong en oud is er op zondag 11 september van alles te beleven in het centrum van Sprundel van 13:00-18:00 uur: zoals een historische optocht, een kinderspelprogramma, een presentatie van oude ambachten, kunstenaars ter plaatse, een bezichtiging van de Mariakapel met de mogelijkheid om een kaarsje op te steken en muziek en dans op het Kloosterplein. Ook is er in dorpshuis de Trapkes een tentoonstelling door de Heemkundekring en kan men de kerktoren beklimmen, zij starten al om 11:00 uur.

Zegt het voort en komt allen zien hoe Sprundel 100 jaar teruggaat in de tijd!

Voor meer informatie, neem contact op met Jac van Trijp via jacvantrijp@kpnmail.nl of 06-51873805.