Gezellige drukte bij molen De Hoop.
Gezellige drukte bij molen De Hoop. Foto: Molenstichting Jan van den Broek

In de rij voor molensteen billen en pannenkoeken proeven

Sport en vereniging

SPRUNDEL - Honderden bezoekers, jong en oud, vaders en moeders met kinderen, wandelden afgelopen zondag tijdens de Historische Dag en het Monumentenweekend door dit, prachtig versierde Sprundels Rijksmonument. Uit veiligheidsoverwegingen waren de molenzolders gesloten, maar de bezoekers konden kennismaken met alles wat deze molen te bieden heeft, van rondleidingen tot meelproducten, het bakken van pannenkoeken en het billen van de molensteen.

Speciaal voor deze gelegenheid was de molensteen voor de invaart geplaatst zodat belangstellenden van dichtbij kennis konden maken met de techniek van het billen. Op de knieën gezeten gaven de molenaars Wim en Toon regelmatig een “bildemonstratie” en beantwoordden zij de vele vragen.

Iets verder op vormde zich een rij met wachtende kinderen, onder het toeziend oog van de ouders, om een van de 250 lekkere Sprundelse pannenkoeken te bemachtigen en natuurlijk een extra stempel. De Molenvrijwilligers hebben aangetoond dat het behoud van molen De Hoop toeristisch gezien een dankbare taak is.

Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 en 15.00 uur welkom in de molen. Op de eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 en 14.00 uur toegankelijk voor het publiek. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op www.molensprundel.nl terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com.