Eline tijdens het hoogspringen bij Thor
Eline tijdens het hoogspringen bij Thor Foto: AVR'90

AVR’90 leden in verschillende wedstrijden

Sport en vereniging

RUCPHEN - Enkele jeugd- en seniorenleden waren afgelopen weken actief bij verschillende wedstrijden in Amsterdam, Roosendaal en Tilburg.

Op 27 augustus reisde Anouk Taks met haar ouders naar Amsterdam om deel te nemen aan de 55e Nationale C-Spelen (het officieuze NK voor atleten van 14 en 15 jaar), die altijd gehouden worden bij AAC (Amsterdamse Atletiek Combinatie). Helaas kon zij bij zowel het kogelstoten (8.35 meter) als de 80 meter sprint (11.91 sec) haar persoonlijk best prestaties niet evenaren, maar het is sowieso een hele belevenis om aan deze drukbezochte wedstrijd, waarin ook de nationale toppers aan de start verschijnen, deel te nemen.

Op dezelfde dag nam Chrisje Schrauwen deel aan de Engelse Mijl van Barendrecht. Deze incourante afstand werd als afsluitend onderdeel aan de open Zuid-Hollandse Kampioenschappen voor pupillen, georganiseerd door CAV Barendrecht, toegevoegd. Chrisje liep in dezelfde serie als Petra Bruijs en Jos Ooms van Spado, zijn maatjes met wie hij altijd mee mag rijden naar wedstrijden. Gedurende de wedstrijd kon Chrisje geleidelijk inlopen op Jos en net voor de finish kon hij Jos zelfs voorblijven: 6:27,07 om 6:27,21 (waarmee Jos  natuurlijk niet blij was).

Op vrijdagavond 2 september namen Indy en Britt deel aan het avondje verspringen in Tilburg. Beiden zijn bezig met aanpassingen in hun aanloop, waardoor er geen PR’s verwacht werden. Maar Indy sprong toch 4.37 meter en Britt bleef met 3.89 meter slechts 6 cm onder haar PR.

Op zaterdag 3 september namen Veerle de Bont, Eline Robbemond, Frank Smulders en Chrisje Schrauwen deel aan de Midsummergames in Roosendaal.  Na de vakantieperiode wilden Veerle en Eline de lat voor zichtzelf niet te hoog leggen, maar Eline liet de lat letterlijk wel hoog leggen: met een sprong van 1.45 meter verbeterde zij het clubrecord uit 2004. Ook bij het kogelstoten (9.30 meter) verbeterde Eline haar eigen clubrecord en met een PR van 4.33 meter bij het verspringen sloot zij haar dag succesvol af. Omdat Veerle de enige D-juniore was die ingeschreven was voor de sprint, werd zij overgeplaatst naar de startgroep met C-junioren. Zij liep daarom geen 60 maar 80 meter. Dit was voor haar geen enkel probleem omdat zij deze afstand al eerder liep tijdens de competitiewedstrijden. Haar tijd van 11,74 was maar liefst 0,62 sec sneller dan in april op dezelfde baan en 3.92 meter bij het verspringen was slechts 4 cm onder haar PR. Frank Smulders verbeterde met 14,51 en 29,67 zowel bij de 100 als de 200 meter zijn persoonlijk best-prestaties.  Chrisje Schrauwen was aangenaam verrast dat trainer René ook aanwezig was in Roosendaal. Gezien de 10 km-tijden van Chrisje en het warme benauwde weer had René een tijd van 12:50 in gedachten voor Chrisje. Chrisje zelf dacht daar anders over en hoopte op een tijd van 12:25 uit te komen. Al vanaf de start voelde het goed aan voor Chrisje en op rondetijden hoefde hij niet te letten; dat deed René voor hem. Ook kreeg hij tijdens de wedstrijd nog verschillende adviezen van René, zoals: hou vast, te snel, langzaam inhalen.  Over inhalen gesproken: deze keer maakte Chrisje het minder spannend door Jos Ooms al ver voor de finish in te halen. Met zijn eindtijd van 12:18,22 waren zowel de trainer als Chrisje meer dan tevreden.

Op zaterdag 24 september kunnen alle AVR’90-leden deelnemen aan de clubkampioenschappen die georganiseerd worden in samenwerking met/bij DJA in Zundert. Aanmelden hiervoor kan tot 15 september.