Ties Voeten tijdens medicienbalstoten in Best.
Ties Voeten tijdens medicienbalstoten in Best. FOTO AVR´90

Brabants Kampioenschap pupillen en Quikrun

RUCPHEN - Zaterdag 10 september nam Ties Voeten deel aan het Brabants Kampioenschap voor pupillen en zondag 11 september was de voorlaatste wedstrijd van het circuit, de Quickrun.


Het individueel Brabantskampioenschap voor pupillen, in de vorm van een atletic champs wedstrijd, werd georganiseerd door AV Generaal Michaelis in Best. 

Voor de B-pupillen bestond deze wedstrijd uit de onderdelen 40 meter sprint, duurloop, medicienbalstoten, vortexwerpen, hoogspringen en verspringen. 


Enige pupil van AVR'90

Omdat Ties de enige pupil van AVR’90 was die deelnam aan deze wedstrijd had hij bij alle onderdelen de volle aandacht van trainer Aaron. Het was een regenachtige, maar gezellige en vooral leerzame wedstrijd. Bij 4 van de 7 onderdelen verbeterde Ties zijn PR: 40 meter sprint in 8,7 sec, 825 meter meters maken in 4 minuten, 4 meter bij het medicienbalstoten en 85 cm bij hoogspringen. Bij dit laatste onderdeel behaalde Ties de meeste (43) punten. In totaal scoorde hij 202 punten.


Quickrun

Zondag 11 september stonden Matthijs Roks, Frank Sjaardema, Toon Heeren, Richard van Oosterhout en Chrisje Schrauwen aan de start van de Quickrun. Matthijs Roks kon deze keer Toon Heeren voorblijven en verbeterde zijn PR in precies 35 minuten. Toon eiste met 35:57 wel de overwinning in de categorie masters 55+ op. 

Richard van Oosterhout was blij weer een wedstrijd te kunnen lopen, liep een mooi constant tempo en was tevreden met zijn resultaat van 37:27. Frank Sjaardema had op een snellere tijd dan 42:38 gehoopt. Omdat Chrisje Schrauwen na een wedstrijd nooit echt moe is kreeg hij het advies wat sneller te starten. Dit leverde hem uiteindelijk zijn beste tijd van dit jaar op, maar deze keer 42:42 was deze heer niet genoeg voor de overwinning. Chrisje was echter meer dan tevreden met zijn resultaat en zal er naar eigen zeggen toch aan moeten wennen dat er snellere lopers in de categorie masters 65+ zullen komen. De laatste wedstrijd van het circuit is de Caris 10 van AVR op zondag 23 oktober.[n]