Jeugd begint aan de obstakelrun.
Jeugd begint aan de obstakelrun. Foto: Laura van Dijk

Obstakelrun superleuk voor jong en oud

Sport en vereniging

SPRUNDEL - De obstakelrun van de SV Sprundel was vorige week zaterdag voor deelnemers en kijkers een enorm spektakel. “Super”, lachten jongeren die op het eind uit een groot waterbad kwamen. Tegelijk waren ze dan weer schoon, want onderweg waren ze flink onder de modder geraakt. 

De zes kilometer lange route liep onder meer door sloten, het was klauteren en glijden over bergen zand, terwijl allerlei obstakels overwonnen moesten worden. Af en toe viel er een flinke bui, maar dat deerde niet, want al direct na de start moest men al door een waterbak.

Voor de  kinderen, zo’n tachtig meisjes en jongens, telde hun twee kilometer lange parcours twaalf hindernissen. De ongeveer honderd tieners en volwassenen legden zes kilometer af, waarbij ze liefst 28 barrières moesten overwinnen. Winnaar werd Rob Monden, voor Dani de Weert en de zussen Corina de Bont en Elvina van Koulil.

Het was de eerste keer dat in Sprundel een obstakelrun plaatshad. Alle deelnemers waren na afloop dolenthousiast. Daarom en ook omdat het evenement een mooi bedrag voor het doel van roparunteam SV Sprundel opbracht, verwachten de organisatoren zeker een vervolg.