Wereldlichtjesdag 2022 zorgt voor golf van licht

BERGEN OP ZOOM - Op Wereldlichtjesdag, zondag 11 december worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat er in 24 uur een golf van licht over de hele wereld.


In Bergen op Zoom wordt ook dit jaar weer een bijeenkomst in dit kader georganiseerd, voor de 17de keer alweer. We staan dan stil bij overleden kinderen, op welke manier dan ook overleden en of het nu gaat om een stil geboren kind, een baby of een volwassen kind. Welkom zijn vaders, moeders, broers, zussen, opa’s, oma’s, ooms, tantes, leerkrachten of lieve vrienden. En het maakt niet uit of het kind nog maar pas of al heel lang geleden is overleden en dus al heel lang wordt gemist. 

De bijeenkomst vindt plaats op 11 december in het Cultuurgebouw van RSG ’t Rijks, Burg. Stulemeijerlaan 24, 4611 EG Bergen op Zoom (op zondag is er volop parkeerruimte in de omgeving van de school). Vanaf 18.00 uur zijn de bezoekers welkom voor een kopje koffie en is er gelegenheid voor gesprek, waarna  omstreeks 18.30 uur in de theaterzaal de bijeenkomst start. Na afloop is er wederom ruimte voor gesprek.

Wel moet tevoren aangemeld worden vóór 4 december as. met opgave van de naam van het overleden kind en het aantal aanwezige personen én zo mogelijk digitaal een foto van het kind wereldlichtjesdagzwbrabant@gmail.com., als niet al voor eerdere bijeenkomsten een foto is gestuurd. Tevens wordt bezoekers gevraagd om ook een fysieke foto van het overleden kind mee te brengen, omdat deze een centrale plaats krijgen tijdens de bijeenkomst.

Voor informatie, via wereldlichtjesdagzwbrabant@gmail.com. Lilian Boudewijn-Slaats. Secure base coach, Register Ritueelbegeleider.[n]