Ingang van het Kerstparadeplein.
Ingang van het Kerstparadeplein. FOTO ARCHIEF KERSTPARADE SPRUNDEL

Kerstparade keert weer terug in Sprundel

SPRUNDEL - De Kerstparade komt in Sprundel op zaterdag 17 december weer helemaal terug. Een paar jaar kon die door Corona slechts in afgeslankte vorm doorgaan. Nu staan de verlichte optocht door het dorp en de feestelijkheden bij en in De Trapkes weer op het programma.


De parade is een verlichte optocht in kerstsfeer. Een optocht van verenigingen, groepen en individuen; kinderen en volwassenen; op fiets of skelter, lopend, dansend, met en op wagens, hoe dan ook.

Op het tot sfeervol Kerstparadeplein omgebouwd Kloosterplein staan 17 december weer stalletjes met hapjes en drankjes. Voor de optocht om 18.45 uur start, treden daar vanaf 18.00 uur verenigingen op. En na de optocht, is er op dat Kerstparadeplein een gezellig samenzijn. Daarbij zal de gebruikelijke sterretjesregen, waarbij stilgestaan wordt bij de grondlegger van de Kerstparade in Sprundel, Ad Boumeester, niet ontbreken. De foyer van De Trapkes is dan in kersttooi gestoken en daar wordt dan gezorgd voor passende muziek.

Iedereen die het leuk vindt om aan de Kerstparade mee te doen, of om te helpen bij de organisatie, kan zich opgeven bij of Jac van Trijp, onder meer door een mailtje te sturen: jacvantrijp@kpnmail.nl.[n]