Heemkundekring Zegge zoekt hulp

ZEGGE - Het bestuur van heemkundekring Den Lande van Zegge is dringend op zoek naar mensen die de werkgroepen kunnen komen versterken. 


Ook bij ons slaat de vergrijzing toe. Als wij willen dat onze vereniging blijft bestaan, zal er verjonging plaats moeten vinden. Het werk van de mensen die afvloeien, wordt nu verdeeld onder diegenen die al meerdere taken uitvoeren. Het zou fijn zijn als er hulp komt, zodat alles weer een beetje verdeeld kan worden. In overleg kan worden bekeken wat het beste bij u past. Het werk is niet moeilijk en kan in de meeste gevallen thuis worden gedaan. Denk onder andere aan het digitaal opslaan van krantenartikelen, het scannen en digitaal opslaan van devotieprentjes, helpen bij de werkgroep fotocollectie, helpen bij het fotograferen van de collectie objecten en het opslaan daarvan in Excel. Dit is nog maar een kleine greep uit de werkzaamheden waarbij wij hulp kunnen gebruiken. Basiskennis van Word en Excel is in de meeste gevallen wel een vereiste. Mocht die kennis niet aanwezig zijn, kunnen we altijd kijken of u op een andere manier inzetbaar bent. Laat het ons ook dan weten als u interesse heeft.

Elke eerste donderdag van de maand, met uitzondering van de zomermaanden, komen wij bij elkaar in de pastorie om werkzaamheden te verrichten, samen een kopje koffie of thee te drinken en bij te praten over de dingen die aan de orde zijn. Aanwezigheid bij deze inloopavond is niet verplicht, maar wel gezellig.

Zijn er mensen die ons willen helpen, dan kunnen die zich aanmelden bij Jan Vergouwen, tel. 0165-560525, jan@hkkz.nl of Jeanne de Beer-Baeke, tel. 0165-552986, jeanne@hkkz.nl. Eerst een keertje binnenlopen op onze inloopavond om hierover te praten en te zien of er iets passends te doen is, kan natuurlijk ook.[n]