Cees Evers opende de expositie.
Cees Evers opende de expositie. FOTO CLAUDIA VAN DE BROEK

Overzichtsexpositie schilderijen Deen van de Broek

SPRUNDEL - Afgelopen weekend was er een overzichtstentoonstelling van een groot aantal schilderwerken van Sprundelaar Deen van de Broek. Meer dan 100 prachtige schilderstukken werden in galerie 'De Nispenhoeve' in Prinsenbeek aan het publiek getoond.


Ex-wethouder Cees Evers opende de tentoonstelling. De belangstelling was groot en de bezoekers waren onder de indruk van zijn werken.

Deen is een pure autodidact en heeft zichzelf alles aangeleerd. Hij heeft penseel en kwast leren hanteren door toedoen van broeder Nereus. Hij leerde Deen de eerste beginselen en deed de schildersvonk overspringen. Deen groeide van grof naar fijn, naar realisme. Door te zwoegen en te kijken naar anderen o.a. naar Christiane Vleugels, werd Deen zijn werk haast fotografisch. Hoewel je bij zijn werk ook katten en portretten vindt bestaat het merendeel toch uit perfect geschilderde stillevens. Deen is nu ongeveer 36 jaar kunstenaar en zijn warme stillevens vind je terug in menig huiskamer in en buiten Sprundel. Deen is niet meer zo productief, maar zit nog boordevol  creativiteit en doorzettingsvermogen. Dat enthousiasme spat van zijn schilderwerken af.[n]