AVR'90 lid Chrisje Schrauwen in Zevenheuvelenloop

RUCPHEN - Na twee jaar van afwezigheid stond afgelopen zondag de Zevenheuvelenloop in Nijmegen weer op het programma. Tussen de meer dan 14.000 deelnemers stond één AVR’90-man, te weten Chrisje Schrauwen.

Op grond van zijn resultaten van het afgelopen jaar mocht Chrisje plaatsnemen in het eerste startvak.  

Het weer zondag was met een temperatuur van slechts 2 graden heel wat anders dan de afgelopen tijd. Chrisje had daarom voor de start een vuilniszak aan om zich te beschermen tegen de kou en eventuele regen. Hierdoor viel hij natuurlijk op en werd geinterviewd door een verslaggever van omroep Gelderland. Op de vraag “scheelt het nou echt veel met die vuilniszak aan” dacht Chrisje “hallo, die doe ik voor de start uit hoor” maar antwoordde hij stoïcijns “natuurlijk, zeker als het waait”. 

Op de vragen waar hij vandaan kwam en hoe vaak hij al deelnam aan de Zevenheuvelenloop gaf Chrisje, die altijd in is voor een praatje en geniet van alle contacten op wedstrijddagen, vervolgens wel serieus antwoord. 


'Chrisje kan 

er weer een 

mooi resultaat 

bijschrijven'


Een van de grootste loopevenementen

In regionale wedstrijden claimt Chrisje vaak een podiumplaats in de categorie masters 65+ in, maar met maar liefst 332 deelnemers in de categorie masters 65+ is dat een stuk moelijker.

De regionale wedstrijden zouden maar wat blij zijn met in totaal 332 deelnemers aan de start, maar de Zevenheuvelenloop, een van de grootste loopevenementen in Nederland met een schitterend parcours over verschillende heuvels in de omgeving van Nijmegen, trekt ieder jaar weer duizenden deelnemers uit binnen en buitenland.  

Na 5 km voelde Chrisje al dat hij niet binnen de door hem gewenst tijd van 1 uur en 6 minuten zou finishen, maar hij zette zijn beste beentje voor om toch onder de 1 uur en 7 minuten te blijven. 

Met een netto-eindtijd van 1:06:37 lukte hem dat prima. 

De km-tijden in de Zevenheuvelenloop laten zich niet met elkaar vergelijken i.v.m. de hoogteverschillen, maar een gemiddelde km-tijd van 4:26 op dit parcours en een twaalfde plaats in de categorie masters 65+ is een mooi resultaat dat Chrisje weer bij kan schrijven in zijn persoonlijke memories.


Indoorwedstrijd Spado

Een dag eerder namen B-juniore Eline en trainer Wilco deel aan de indoorwedstrijd bij Spado. 

Eline begon met hoogspringen. Vooraf gaf zij al aan dat ze er van uitging dat ze haar PR van 1.45 meter niet zou behalen.

Het feit dat een atleet voor haar de paal raakte en ook nog eens de lat op zijn hoofd kreeg was vervolgens ook niet goed voor haar zelfvertrouwen. Toch behaalde ze na 1 foutsprong een hoogte van 1.41 meter. 1.46 meter lukte net niet, maar op 17 december krijgt zij weer een kans om bij de volgende indoorwedstrijd van Spado de hoogte van 1.46 te bedwingen.

Bij het kogelstoten bleef ze met 9.25 meter slechts 5 cm onder haar PR. Maar haar resultaat was beter dan dat van trainer Wilco, die met 8.97 meter wel verder stootte dan zijn vooraf opgegeven prestatie. 

Hierbij moet wel de kanttekening geplaatst worden dat de kogel waar Wilco mee stootte met 7.26 kg meer dan 2 keer zo zwaar is als de kogel voor Eline (3 kg).[n]