Drie leden van de Lions Club Steenbergen. V.l.n.r: Stan Verbraak, Evert Ivens en Leo Aarens.
Drie leden van de Lions Club Steenbergen. V.l.n.r: Stan Verbraak, Evert Ivens en Leo Aarens. Foto: Caren Vermaat

Lions Club Steenbergen heeft volop plannen voor de toekomst

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - De Lions Club Steenbergen en omstreken is 55 jaar geleden opgericht om zich belangeloos in te zetten om lokaal en wereldwijd andere mensen te helpen die hulp kunnen gebruiken.

Van oorsprong waren de Lions vooral notabelen uit de gemeente maar tegenwoordig is het een mooie mix van mannen vanuit verschillende achtergronden en beroepen. Van zakenmensen tot boeren. Het brede netwerk van kennis en connecties wordt ingezet voor het goede doel en fundraising.

Vreemd en oud geld

Een van de activiteiten die jaarlijks plaatsvindt is het project ‘vreemd en oud geld voor staaroperaties in de derde wereld’. Dit is een wereldwijde actie die geld ophaalt om oogoperaties in derde wereld landen te bekostigen. Mensen kunnen dan middels ‘vreemd en oud geld zuilen’ hun geld deponeren dat door de Lions wordt ingezameld. 

Een andere actie die jaarlijks terugkomt is de ‘Douwe Egberts waardepunten’-actie voor koffie voor de voedselbanken. De Lions verzamelen de Douwe Egberts-punten en leveren die in bij Douwe Egberts in ruil voor nieuwe pakken koffie die dan naar de lokale voedselbanken gaan. Zo zijn er dit jaar meer dan 1,8 miljoen punten verzameld en ingewisseld.

 ”Dan zitten we een hele avond met zijn allen punten te knippen en te tellen,” zegt Evert Ivens, de president van de Lions Steenbergen. “We zijn een hechte vriendenclub die het leuk vinden om dingen samen te doen en daarmee ook anderen te helpen.”

Kerstwensboom

“Dat zijn gelukkig acties die gewoon doorgang kunnen vinden maar helaas zijn er nu ook activiteiten die we niet hebben kunnen doen. Normaal hebben we ieder jaar de kerstmarkt in de Gummaruskerk waar we ook geld mee inzamelen maar die is nu al twee jaar niet doorgegaan,” vertelt Leo Aarens, penningmeester van de Lions. “Het belangrijkste is dat daar ook altijd een grote kerstboom staat, waarin mensen hun wens kunnen ophangen waarmee wij dan weer aan de slag gaan. Zo hebben we bijvoorbeeld mensen van de zorgboerderij een weekendje vakantie kunnen aanbieden en hebben we de begraafplaats in Welberg een handje kunnen helpen met een donatie.”

Haringproeverij

Ook voor de toekomst hebben de Lions weer mooie plannen. Zo hopen ze dat dit jaar het ludieke evenement ‘zonder genade van de kade’ weer kan plaatsvinden en dat ze een haringproeverij kunnen organiseren. Stan Verbraak, een van de kernleden van de Lions Steenbergen, zegt: “Dat zijn natuurlijk leuke dingen om te doen in samenwerking met lokale horecaondernemers en diverse partijen. Zo zoeken we ook altijd aansluiting met lokale ondernemers om elkaar verder te helpen. Zeker in deze tijden is dat van groot belang. Donderdag hebben we onze digitale nieuwjaarsborrel en proosten we op een succesvol nieuwjaar waarin we elkaar hopelijk weer vaak in het echt gaan ontmoeten. Want uiteindelijk zijn we ook vooral een vriendenclub.” 

Surf voor meer informatie naar www.steenbergen.lions.nl