Sportpark 't Zandbaantje wordt komend seizoen het werkterrein voor de nieuwe trainer van SC Welberg.
Sportpark 't Zandbaantje wordt komend seizoen het werkterrein voor de nieuwe trainer van SC Welberg. Foto: J. den Decker

Toon Magielse vertrekt na dit seizoen bij SC Welberg

Door: Addo Sprangers Algemeen

WELBERG - Toon Magielse zal SC Welberg na dit seizoen gaan verlaten. Het bestuur van SC Welberg en Toon Magielse hebben na goed overleg besloten om de samenwerking na dit seizoen niet voort te zetten.

De in Dinteloord wonende Toon Magielse verruilde in 2019 het in de Vijfde Klasse uitkomende Lepelstraatse Boys na twee seizoenen voor SC Welberg, waar hij toenmalig trainer Arie Pouwe opvolgde. 

Tussen 2000 en 2009 was Magielse  al eens eindverantwoordelijke bij Lepelstraatse Boys. 

Tussendoor werkte hij als trainer bij Val Aan, de club uit De Heen die sinds 2015 niet meer bestaat.

Zaterdagvoetbal

Bij de komst van Toon Magielse speelde het eerste elftal speelde van SC Welberg nog in de Zondag Vijfde Klasse. 

Onder Magielse maakte de club in seizoen 2020-2021 de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Er werd toen ook voor een groot deel een nieuwe jonge selectie samengesteld. 

Op dit moment komt de hoofdmacht van SC Welberg uit in de Zaterdag Vierde Klasse C.

Opvolger

Het bestuur van de club heeft naar eigen zeggen de afgelopen drie seizoenen de samenwerking met Magielse als zeer prettig ervaren. 

Na dit seizoen echter komt er aan het samenwerkingsverband een einde. De komende periode gaat de club aan de slag gaan om een geschikte opvolger voor Toon Magielse in huis te halen. Op www.scwelberg.nl is een profielschetsvoor de beoogde nieuwe trainer voor SC Welberg te vinden. Eventuele belangstellenden  kunnen zich rechtstreeks melden via het e-mail adres secretaris@scwelberg.nl. [n]