Grace den Boogert, Beverleiding Scouting Steenbergen: 'Zomerkamp is nog steeds het hoogtepunt van het jaar'
Grace den Boogert, Beverleiding Scouting Steenbergen: 'Zomerkamp is nog steeds het hoogtepunt van het jaar' Foto: Caren Vermaat

‘Je leert bij de scouting om heel zelfstandig te zijn’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Omdat Grace den Boogert haar beste vriend elke zaterdag naar de scouting ging en ze dus niet op zaterdag met hem kon afspreken, is ze zelf ook maar bij de scouting gegaan. 

“Ik ben zo’n twaalf jaar geleden een keer meegegaan naar de scouting, en er nooit meer weggegaan! Ik ben begonnen bij de Welpengroep, in dezelfde groep als mijn vriend. Ik had al gauw door dat ze daar heel veel spannende dingen deden. Eigenlijk allemaal dingen die je thuis niet mag doen, zoals vuurtjes stoken en koken op een kampvuur. En vooral het zomerkamp heeft veel indruk gemaakt, dat kan ik me nog heel goed herinneren. Het is nog steeds het hoogtepunt van het jaar dat we in de zomervakantie een week weggaan met een groep van rond de 12 kinderen. Vanaf 12 jaar kom je bij de scouts en die gaan altijd naar het buitenland op kamp. Elk jaar een andere avontuurlijke bestemming waar we de omgeving verkennen en spannende tochten maken. We doen bosspellen, speurtochten en natuurlijk ‘s nachts droppingen. Dat zijn echt dingen die je wel bijblijven. Je leert bij de scouting sowieso om heel zelfstandig te zijn, omdat je leert overleven in de natuur. En nu geef ik alles weer aan de kinderen door. Het is supertof dingen met ze te doen die ze normaal nooit doen. Vanmorgen hebben we bijvoorbeeld ‘voelmemory’ gespeeld, waar ze allemaal geblinddoekt ‘vieze dingen’ zoals ei en slijm bij elkaar moeten voelen. Dan gaan ze soms helemaal vies maar ook supervoldaan naar huis, en daar doen we het allemaal voor.”