Burgemeester Ruud van den Belt introduceert de online stemhulp voor Steenbergen.
Burgemeester Ruud van den Belt introduceert de online stemhulp voor Steenbergen. FOTO CAREN VERMAAT

'We hopen op een
historische opkomst'

STEENBERGEN - Met de aftrap van de campagne ‘Heel Steenbergen Stemt!’ is afgelopen week het startsein gegeven om zoveel mogelijk kiesgerechtigde inwoners op 14, 15 en 16 maart naar de stembus te krijgen voor de gemeenteraadsverkiezingen.


DOOR CAREN VERMAAT


Burgemeester Ruud van den Belt gaf het officiële startsein van de campagne, en gaf aan hoe geweldig het zou zijn als we in het jubileumjaar een historische opkomst gaan krijgen.


Ambassadeurs

Onderdeel van de campagne iseen zestal ambassadeurs uit alle kernen die de inwoners gaan aansporen om ook daadwerkelijk hun stem uit te brengen: Ingrid van Bezooijen uit Dinteloord, Christ Antonissen uit Steenbergen, Anjella Neelen uit de Heen, Ingrid Schrauwen uit Kruisland, Giscard van Tilburg uit Nieuw-Vossemeer en Sieb Martens uit Welberg zullen de komende weken middels filmpjes gaan vertellen wat hun binding is met hun kern en waarom het zo belangrijk is dat iedereen gaat stemmen. Sinds afgelopen woensdag verschijnt elke vijf dagen een nieuwe filmpje op social media van een van de ambassadeurs. 


Stemhulp

De vier aanwezige ambassadeurs mogen als eersten de online stemhulp, die deze avond werd gelanceerd, invullen. De stemwijzer helpt om te ontdekken welke partij in Steenbergen het best bij jou past. Aan de komende gemeenteraadsverkiezingen doen in Steenbergen zeven partijen mee (Gewoon Lokaal, Volkspartij, VVD, CDA, D66, Progressief Samen en Stem0167) met allemaal verschillende meningen en standpunten. Aan de hand van 29 stellingen kun je via de stemhulp bepalen welke partij het best aansluit op jouw mening. Per stelling krijg je ook toelichting wat het antwoord van de verschillende partijen hierop is. Na het beantwoorden van de vragen ontvang je aan het eind een overzicht van de partijen waarvan de mening het meest overeenkomt met die van jou. De online stemhulp is te vinden op www.mijnstem.nl/steenbergen


Pub-Quiz

Om ook de jongeren naar de stembus te krijgen zal er op vrijdag 11 maart in Bistro-Bar DOK een Pub-quiz worden georganiseerd. Hiervoor zullen de jongeren, die voor het eerst mogen stemmen, een uitnodiging ontvangen. De burgemeester licht toe hoe belangrijk het is om ook de jongeren te betrekken bij de verkiezingen. “Zeker voor de jongeren is het best lastig als ze voor de eerste keer moeten gaan stemmen om te weten welke partij het best bij hen past. Op deze manier proberen we het wat toegankelijker voor ze te maken.” De Pub-Quiz zal ook worden uitgezonden op SLOS TV.


Slotdebat

Vanaf woensdag 9 februari zal op SLOS TV en het YouTube-kanaal van de SLOS de verkiezingsspecial ‘Voor de raad weg’ worden uitgezonden, waarin de lijsttrekkers vertellen waar zij zich sterk voor willen gaan maken in de nieuwe raadsperiode. Op 12 maart is dan het slotdebat dat ook via SLOS TV te volgen zal zijn waarbij de verschillende lijsttrekkers met elkaar in debat gaan. Meer informatie over ‘Heel Steenbergen Stemt!’ is te vinden op www.gemeente-steenbergen.nl/verkiezingen [n]