Beeld van de laatste live Karnevalsmis in 2020.
Beeld van de laatste live Karnevalsmis in 2020. Foto:Lilian Bogaert

Carnavalsjubileum voor Karnevalsmis Strienestad

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - Na lange tijd van onzekerheid heeft het Bietboere & Meerminnekoor het initiatief genomen dit jaar wederom een Karnevalsmis te verzorgen binnen de geldende maatregelen. Het wordt sowieso een bijzondere editie, want het is de 22ste keer dat het spektakel wordt gehouden.

In carnavalsland, waar het getal 11 een magische status geniet, wordt dan gesproken van een heus jubileum. We hebben het hier immers over twee keer elf jaar. “Lange tijd zag het ernaar uit dat wij ook dit jaar geen Karnevalsmis zouden kunnen uitvoeren, simpelweg omdat we niet met elkaar mochten repeteren of samenkomen,” laat Lilian Bogaert, voorzitter van het Bietboere & Meerminnekoor, weten. “Een grote domper, omdat wij juist dit jaar 2 x 11 jaar Karnevalsmis in Strienestad wilden vieren, na een jaar vol beperkingen.”

Uitzending

“Toen er half januari licht gloorde en er versoepelingen mogelijk waren, heeft het bestuur van het Bietboere & Meerminnekoor het initiatief genomen om een Karnevalsmis op te nemen in de Vredeskerk, die door de SLOS aanstaande Karnevalszondag 27 februari 2022 uitgezonden wordt,”vervolgt zij. “In amper zes weken tijd is de gehele dienst in het teken van ‘liefde vor de leut’ in elkaar gezet, rekening houdend met alle geldende maatregelen. In aanwezigheid van het volledige Gevolg en Jeugdgevolg wordt er in woord, gebed en muziek stilgestaan bij de moeilijke tijd die achter ons ligt en dat we vol goede moed weer verder zullen gaan.”

Meegenieten

“Omdat het lange onzeker is gebleven wat wel of niet mocht, hebben wij dit plan doorgezet en vormgegeven, zodat alle inwoners van onze gemeente Steenbergen voor de buis kunnen meegenieten van de emóósie en devóósie die het Bietboere & Meerminne- Koor samen met het orkest, de Zondag Morrege Blaosmeziek, ten gehore zal brengen.”