Interim voorzitter Gidion Tunders feliciteert de nieuwe hoofdtrainer Koos Kortland na het tekenen van zijn contract
Interim voorzitter Gidion Tunders feliciteert de nieuwe hoofdtrainer Koos Kortland na het tekenen van zijn contract Foto: Jesse de Decker

Koos Kortland nieuwe hoofdtrainer Sc Welberg

Sport en vereniging

WELBERG - Koos Kortland zal per ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023 de nieuwe hoofdtrainer van Sc Welberg 1 worden. Kortland wordt de opvolger van Toon Magielse die Welberg aan het einde van het seizoen zal verlaten.

De afgelopen weken is het bestuur in samenwerking met een spelersdelegatie van het 1e elftal aan de slag gegaan om een geschikte opvolger voor Toon Magielse te vinden. Er zijn diverse gesprekken met mogelijke kandidaten gevoerd. Zowel het bestuur als de spelersdelegatie waren enthousiast nadat ze met Koos Kortland gesprokken hadden. Uiteindelijk kwam het bestuur van Welberg samen met de 39-jarige Kortland tot een akkoord. 

Voor Koos Kortland zal het zijn eerste uitdaging worden als trainer van een 1e elftal, echter heeft hij de afgelopen 10 jaar trainerservaring opgedaan. Hij begon in 2011 in zijn woonplaats Heijningen als trainer van een jeugdelftal bij Oranje-Blauw’14, wat hij een aantal achtereenvolgende jaren deed. In 2016 ging hij de uitdaging aan om trainer te worden bij de JO17 van  SC Excelsior Rotterdam. Uiteindelijk werd Kortland in seizoen 2018-2019 trainer van de JO19-1 bij Excelsior. 

In 2019 behaalde hij zijn trainersdiploma TC3, waarna hij de stap richting het seniorenvoetbal maakte.  

Op dit moment is Kortland nog trainer bij het 2e elftal van NSVV uit Numansdorp, wat uitkomt in de reserve 2e klasse.  

In gesprek met Welberg bestuurslid Jesse de Decker geeft Koos Kortland aan bewust te hebben gekozen om nu de stap richting hoofdtrainer van een 1e elftal te maken. Sc Welberg is volgens hem een vereniging wat goed past bij zijn ambities. Daarnaast geeft Kortland aan het prettig te vinden dat de lijntjes tussen verschillende lagen in de vereniging kort zijn, iets wat past bij een dorpsclub als Welberg. 

Het werken met een jonge selectie ziet de nieuwe trainer ook echt als een uitdaging, met de huidige selectie wil hij minimaal gaan meedraaien in de middenmoot van de 4e klasse. Echter is het nog afwachten hoe de competitie van Sc Welberg 1 er volgend seizoen uit gaat zien. 

Vanaf medio augustus, als de voorbereiding op het nieuwe seizoen start zal Koos Kortland aan de slag gaan met de selectie van Sc Welberg. 

Inmiddels is bekend geworden dat Toon Magielse, de huidige trainer van de Sc Welberg 1 volgend seizoen aan de slag gaat bij SC Stavenisse. Die club komt momenteel uit in de 4e klasse B.