Jurgen van Opstal, Prins Carnaval van Pompedurp.
Jurgen van Opstal, Prins Carnaval van Pompedurp. Foto: Caren Vermaat

‘Carnavalsfeest in Pompedurp mag nooit verloren gaan’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Als echte Kruislander en carnavalsvierder is Jurgen van Opstal zo’n elf jaar geleden gevraagd om Prins te worden van Pompedurp. Hij vertelt erover tijdens de Burrieborel op het gemeentehuis in Steenbergen.

“Vanaf mijn vierde was ik bij elke optocht te vinden. Dat vond ik zoiets prachtigs en dat heeft me nooit meer losgelaten. Daarna ben ik bij het jeugdgevolg gegaan als Adjudant en ben ik ook jaren actief geweest bij de bouwclub van Kruisland. Vanaf 1995 ben ik begonnen bij het grote gevolg van Pompedurp. Ik ben daar eerst zo’n zeven jaar Nar geweest, en daarna hebben ze me gevraagd om Prins te worden.” 

Kriebelen

“In eerste instantie vond ik het wel even mooi geweest en heb ik nee gezegd, maar na een tijdje ging het natuurlijk toch wel weer kriebelen. Dus toen ze het later nog een keer vroegen, heb ik gezegd dat ik het wel wilde doen, maar met als voorwaarde dat Rob de Jong dan Nar zou worden. Toen de vorige prins stopte hebben Rob en ik tegen elkaar gezegd dat dit mooie feest in Pompedurp nooit verloren mag gaan. We hebben toen met elkaar afgesproken dat als er niemand beschikbaar zou zijn voor het gevolg, wij het zouden gaan doen.”

Goed idee

“Gelukkig vond de rest van het gevolg het ook een goed idee en konden we op deze manier samen het gevolg in. Vanavond heb ik van de burgemeester officieel de sleutel van Pompedurp ontvangen dus nu kan het feest echt gaan beginnen. We zijn zo blij dat alles nu ook gewoon weer kan en we zonder maatregelen kunnen gaan carnavallen: Pompedurp giet oan!.”