Angelo van den Berg was voor het derde jaar spreekstalmeester op de Burrieborrel.
Angelo van den Berg was voor het derde jaar spreekstalmeester op de Burrieborrel. Foto: Caren Vermaat

‘Carnaval, daar waren we echt wel weer even aan toe’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Angelo van den Berg is nu voor het derde jaar spreekstalmeester op de Burrieborrel. Vrijdag, tijdens de Burrieborel op het gemeentehuis in Steenbergen in de aanloop naar het carnavalsfeest, vertelde hij over het hoe en wat.

“Voorheen heeft John Nijssen dit altijd gedaan en toen hij daarmee stopte heeft hij mij als opvolger voorgedragen. Ik ben geboren en getogen in Strienestad en altijd al een echte carnavalsvierder geweest, dus toen ik hiervoor werd gevraagd hoefde ik niet lang na te denken.” Angelo heeft ondertussen ook al aardig wat presentatie-ervaring. Zo presenteerde hij eerder al het verkiezingsdebat en ‘Chapeau!’ in de Gummaruskerk. 

Genootschap

Daarnaast is hij ook nog voorzitter van het Genootschap van de Meermin dat medeverantwoordelijk is voor de invulling van het programma voor het jubileumjaar. “Een ontzettend leuke kans om samen met veel betrokken stads- en gemeentegenoten een bijdrage te mogen leveren aan het 750-jarig bestaan van de stad Steenbergen en het 25-jarig bestaan van onze gemeente. En hoe mooi is het dat we het jubileumjaar vanavond mogen aftrappen met dit prachtige carnavalsfeest.” 

Verbroedering

“Zeker omdat we het vorig jaar hebben moeten missen kijkt iedereen hier nu extra naar uit. Het is een feest van plezier en verbroedering en iedereen is vrolijk, daar waren we echt wel weer even aan toe! En als je het hebt over samen geschiedenis maken dan is dit toch het perfecte begin.”