v.l.n.r.: Nellie de Neve, Els Koevoets en Annie de Vos.
v.l.n.r.: Nellie de Neve, Els Koevoets en Annie de Vos. Foto: Anja van den Doel

Bijzondere eerste reptetie voor TAVENU

Sport en vereniging

DINTELOORD - Na de tweede lockdown mochten de leden van zangvereniging TAVENU donderdag 24 februari eindelijk weer samen zingen.

In haar openingswoordje vertelt vice-voorzitter Anja van den Doel dat de zangvereniging een nieuwe voorzitter mag verwelkomen in de persoon van Els Koevoets. Een mededeling die met applaus wordt begroet. De ervaring leert dat het niet eenvoudig is om iemand te vinden voor deze bestuursfunctie, dus er is veel waardering voor haar bereidwilligheid.

Els woont in Halsteren en is sinds 2019 lid van TAVENU. Ze zingt al vanaf haar kindertijd in een koor en voelde zich meteen thuis bij de Dinteloordse zangvereniging. Ook in Halsteren was ze jarenlang bestuurslid van het plaatselijk gemengd koor, dat inmiddels niet meer bestaat. Blij met alle positieve reacties, kijkt ze uit naar haar nieuwe rol.

Voor de muziekmappen tevoorschijn worden gehaald, wordt aandacht gevraagd voor twee jubilarissen; Annie de Vos, die al 40 jaar lid is en Nellie de Neve, die haar 25 jarig jubileum viert. Onder enthousiast applaus ontvangen beide dames een mooi boeket en een cadeaubon, met de wens dat zij nog heel lang lid van het koor mogen blijven.

Dan is het hoog tijd om te gaan zingen. Voor de komende maanden staan drie optredens gepland: Op 22 mei in Steenbergen, bij een muzikaal festijn ter gelegenheid van het 750 jaar bestaan van de gemeente, op 18 juni in Rotterdam tijdens de korendag “Rotjekoor” en op 10 september in Haarlem waar de hele binnenstad die dag in het teken staat van “Korenlint”. Een mooi moment voor nieuwe leden om zich aan te sluiten bij TAVENU, dat iedere donderdagavond vanaf 20:15 uur repeteert in het Dorpshuis, Westvoorstraat 3 te Dinteloord.