Olav Reijers, projectleider Jubileumjaar: ''Publiek wordt op muzikale manier door geschiedenis van Steenbergen geleid'
Olav Reijers, projectleider Jubileumjaar: ''Publiek wordt op muzikale manier door geschiedenis van Steenbergen geleid' Foto: Caren Vermaat

‘Jubileumconcert Verenigd & Vereeuwigd wordt echt een spektakel’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Samen met de Gemeente Steenbergen organiseert Muziekvereniging Volharding het jubileumconcert ‘Verenigd en Vereeuwigd’ dat op zaterdagavond 19 maart zal plaatsvinden in ’t Cromwiel.

Olav Reijers, projectleider Jubileumjaar, vertelt dat de gemeente in 2019 al door Volharding werd benaderd met het idee om de start van het jubileumjaar gezamenlijk in te luiden. “Op 20 december 2021 was het precies 749 jaar geleden dat de oude keur is getekend. Dat wil zeggen dat Steenbergen het oorspronkelijk stadsrecht heeft gekregen. Dat is toen getekend door de toenmalige heer van Steenbergen, Arnoud van Leuven, en dat was het begin van de stad Steenbergen. In december 2021 gingen we dus het 750ste jaar in en dat was een mooi moment om het jubileumjaar te gaan aftrappen.”

Muzikale tijdreis

“We hebben samen met Volharding het programma ingevuld dat eigenlijk een muzikale tijdreis is door de geschiedenis van Steenbergen. De kaartverkoop was al in volle gang maar helaas kon het concert in november geen doorgang vinden in verband met corona. Begin februari hebben we gelukkig te horen gekregen dat het concert nu wel door kan gaan en is er een nieuwe datum van 19 maart gekozen. Dat was net op tijd om iedereen te kunnen mobiliseren om alles in elkaar te zetten en goed voor te bereiden. Iedereen is nu druk aan het repeteren en alles aan het regelen om van de aftrap van het jubileumjaar iets heel bijzonders te maken. Het wordt echt een spektakel waarbij het publiek op een muzikale manier door de geschiedenis van Steenbergen wordt geleid. Naast de diverse orkesten van Volharding zijn er ook optredens van artiesten uit andere kernen en is ook de burgemeester aanwezig om het jubileumjaar officieel te openen.”

Kaarten

Door de huidige coronaversoepelingen mogen er nu 500 mensen in de zaal dus er zijn nu nog kaarten beschikbaar. Meer informatie over beide programma’s en over de kaartverkoop is te vinden op: www.volhardingsteenbergen.nl.