Openstaande vacatures bij Vrijwilligers Informatie Punt

STEENBERGEN - Vrijwilligerswerk is verrassend veelzijdig. Vrijwilligerswerk is geen betaald werk, maar er staat wel iets tegenover. Midden in de samenleving staan. Nieuwe mensen leren kennen en (werk)ervaring opdoen. En van betekenis zijn voor een ander. Dat is de mooiste beloning voor je vrijwilligerswerk!


Dus aarzel niet langer en ga ervoor. Bij het Vrijwilligers Informatie Punt zijn veel mogelijkheden om je bij uiteenlopende organisaties in te zetten.
 

Chauffeurs voor PLUSBUS
De PLUSBUS biedt aangepast vervoer, van deur tot deur, voor 55+-ers en/of mensen met een (tijdelijke) beperking in de Gemeente Steenbergen. Hierdoor zijn wij een belangrijke rol in het bereikbaar maken van activiteiten en het sociale netwerk van ouderen in de kernen van Steenbergen. De PLUSBUS beschikt over een 2-talbussen, beiden voorzien van een lift en aanpassingen om een of meerdere rolstoelen vast te kunnen zetten. De PLUSBUS rijdt tussen alle kernen van de gemeente Steenbergen. Er wordt gezocht naar iemand die vriendelijk, behulpzaam, klantgericht en flexibel is en minimaal 1 dag per 2 weken beschikbaar is en beschikt over een goede gezondheid en een geldig rijbewijs B.

 
Bestuurslid KBO Kruisland

KBO Kruisland is een bloeiende en actieve vereniging van en voor senioren. We streven naar een volwaardige deelname van senioren aan de samenleving. Om dat te realiseren, behartigen we de materiële en immateriële belangen van onze leden en senioren in het algemeen. Deze doelstelling sluit aan bij onze visie en missie. De  KBO-afdelingsbestuurder heeft gezonde belangstelling voor en kennis van wat er leeft in Kruisland en helpt mee om Kruisland zo leefbaar mogelijk te houden en wil senioren een leuke woonomgeving geven. We zijn op zoek naar mensen met nieuwe ideeën voor activiteiten.
 

Zonnebloem vrijwilligers
Binnen de gemeente Steenbergen zijn een 4-tal afdelingen actief voor de Zonnebloem. De afdelingen Dinteloord, Nieuw-Vossemeer/De Heen en Steenbergen/Welberg zoeken nieuwe vrijwilligers.Bij de Zonnebloem zet een gezellige groep vrijwilligers zich in voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar. In onze afdelingen gaat daarnaast ook bijzondere aandacht uit naar mensen die zich eenzaam voelen. Zij vormen naast de traditionele doelgroep met een lichamelijke beperking een tweede doelgroep. De vrijwilligers gaan bij mensen op bezoek, maar organiseren ook nog eens vele leuke activiteiten per jaar! Denk aan een muzikale bingo, een stamppottenbuffet, een BBQ, een Sinterklaasviering, een theateruitvoering, een quiz- of filmmiddag, en natuurlijk een jaarlijkse uitje (bijvoorbeeld een boottocht, of een bustocht naar de Keukenhof)! Wil je meehelpen om onze deelnemers ook een warm gevoel bezorgen? 


Informatie

Heb je interesse in een van deze vacatures? Of zoek je iets anders? 

Kijk voor wat er nog meer te doen is, op www.vrijwilligersinformatiepunt.nl. Via deze website is het tevens mogelijk om in te schrijven en te reageren. 

Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06-3926 7945.
Liever persoonlijk langskomen?

Dat kan op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur bij Vraagwijzer Steenbergen, Fabrieksdijk 6. 

Een afspraak maken is niet nodig. De koffie staat klaar! 

Blijf op de hoogte door het Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen te volgen op facebook.[n]