Presentatie Hans Hanssen in dorpshuis DInteloord

DINTELOORD - Op uitnodiging van de cultuurhistorische vereniging Nyen aenwas van Nassau zal op maandag 21 maart aanstaande Hans Hanssen een presentatie geven. De presentatie begint om 20.00 uur, na de ledenvergadering van de vereniging, en is voor iedereen toegankelijk.


Dus vraag gerust vrienden en belangstellenden om te komen. In 1991 werd in de Öztaler Alpen op de grens van Oostenrijk en Italië een ijsmummie gevonden. Het bleek om een man te gaan die maar liefst 5300 jaar geleden leefde. Op de plek werden ook allerlei voorwerpen en kleding gevonden die hij bij zich had. Hans las er over en raakte geïntrigeerd. 

Hoe leefde Ötzi? Hoe maakte hij vuur?
Welk gereedschap gebruikte hij?
Hans vertelt er over en hij laat zien hoe de man in de steentijd leefde en werkte. De Suikerpee, die op de rotonde bij de ingang van Dinteloord staat, is ook een ontwerp en creatie van Hans, evenals de silhouetten op de rotonde bij Steenbergen.


Onthulling monument De Vis



Sinds kort is de restauratie voltooid van het monument De Vis, dat van 1979 tot 1996 op het Raadhuisplein geeft gestaan. De Vis pronkt inmiddels, voorzien van een prachtig mozaïek, op de kop van de haven en zal binnenkort officieel onthuld worden.
Het belooft dus een interessante avond te worden met deze creatieve duizendpoot en we hopen op een grote belangstelling. De avond is in het Dorpshuis in Dinteloord.
De toegang is gratis.[n]