Sc Welberg tijdens een van de spaarzame momenten voor het doel van VVC'68.
Sc Welberg tijdens een van de spaarzame momenten voor het doel van VVC'68. FOTO VVC'68

Sc Welberg gaat met ruime cijfers onderuit bij VVC'68

WELBERG - Na de derby tegen Steenbergen stond voor de selectie van Sc Welberg afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen VVC’68 uit Halsteren op het programma. Na een half uur keek Welberg al tegen een 4-0 achterstand aan. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met 9-0.

Na de verloren derby tegen VV Steenbergen trad het 1e elftal van Welberg afgelopen zaterdag in halsteren aan tegen VVC’68.

De ploeg uit Halsteren heeft na 9 gespeelde wedstrijden 16 punten behaald, en draait hierdoor mee in de subtop van de competitie. Ook tegen de bovenste ploegen wist VVC’68 goed mee te voetballen, het zou dus voor de mannen van Toon Magielse een pittige middag gaan worden.

De wedstrijd op Sportpark de Beek was amper begonnen toen de bal al achter Welberg doelman Mitchell de Bruijn lag. Een minuut later moest de doelman wederom de bal uit het net vissen, na 6 minuten keek Welberg al tegen een 2-0 achterstand aan.

Veel tegendoelpunten

De doelpunten volgden elkaar in de eerste helft vlug op, VVC’68 was duidelijk een maatje te groot. In de 18e minuut kwam de thuisploeg op 3-0.

Na dit doelpunt deelde Welberg een aantal speldenprikjes uit, maar zoals de laatste weken wel vaker gebeurt waren de eindpasses niet zuiver waardoor echt grote kansen uitbleven.

Op het half uur maakte VVC-speler Toni Ngombo al zijn 4e van de middag. In de laatste 10 minuten van de 1e helft was het eenrichtingverkeer richting het doel van Welberg, er leek die middag geen rem op de thuisploeg te zitten.

Met een 7-0 ruststand in het voordeel van VVC’68 zochten beide ploegen de kleedkamers op voor de thee.

Trainer Toon Magielse greep in de rust in en besloot te wisselen.

Sterker Welberg in tweede helft

In de tweede helft bood Welberg meer tegenstand de formatie stond duidelijk beter dan de eerste 45 minuten. Welberg wist ook wat kansen te creëren, maar helaas bleef een doelpunt uit.

In de 65e minuut maakte Remy van Gaans de 8e voor VVC’68.

Een kwartier voor het einde bepaalde Jaro van Elzakker de eindstand op 9-0.

Een wedstrijd om snel te vergeten aan Welberg zijde, VVC’68 was afgelopen zaterdag vooral in de 1e helft de beter voetballende en kansen benuttende ploeg, in de tweede helft kon Welberg meer weerstand bieden en de score onder de 10 houden.

'Een wedstrijd om snel te vergeten'

Thuiswedstrijd tegen Alliance

Aankomende zaterdag 19 maart speelt Sc Welberg een thuiswedstrijd tegen Alliance uit Roosendaal.

Voor de winterstop verloor Welberg de uitwedstrijd enigszins geflatteerd met 5-0, hopelijk kan de ploeg van trainer Toon Magielse zaterdag na lange tijd weer eens een resultaat behalen op het eigen Sportpark 't Zandbaantje.

De wedstrijd begint om 15:00 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter Stan Goedhart.[n]